23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το «ευχαριστώ» του Στάσση, το ραντεβού (;) του Μαντζούφα και ο Σκέρτσος στο «κίνημα της πετσέτας» – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κ. Γ. Στάσσης

Αν και οι θερινές διακοπές έχουν ξεκινήσει, εντούτοις η χθεσινή τηλεδιάσκεψη του προέδρου και CEO της ΔΕΗ κ. Γιώργου Στάσση με τους αναλυτές συγκέντρωσε αρκετό κόσμο…

Όπως μαθαίνω περί τα 70 άτομα έπιασαν το τηλέφωνο ή στήθηκαν στον υπολογιστή τους για να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο.

Έχει ρεύμα ο κ. Στάσσης… όπως μου είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των αναλυτών που τον άκουσαν και μου μετέφερε τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά και όσων ειπώθηκαν

Το «ευχαριστώ»

Πέρα από τις οικονομικές επιδόσεις και τα επιχειρηματικά πλάνα που είχε ο CEO να μοιραστεί με τους αναλυτές και τους εκπροσώπους χρηματοοικονομικών οίκοων, αυτό που προκάλεσε θετική εντύπωση στους τεχνοκράτες ήταν ένα «ευχαριστώ» του.

Αφορούσε στους τεχνικούς και το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική κατά 51% της ΔΕΗ) για τη μάχη που έδωσαν στις καμμένες περιοχές της χώρας για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση των κατοίκων και των επιχειρήσεων: «Πρέπει να δώσω ένα ευχαριστώ στους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν για να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση όπου είχε διακοπεί από τις πυρκαγιές…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάσσης.

Η Ρουμανία

Κατά τ’ άλλα ο CEO της εισηγμένης εκτίμησε πως η ολοκλήρωση του deal με την ιταλική Enel για την εξαγορά των assets στη Ρουμανία θα κλείσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Αν μετρήσουμε λοιπόν έναν, έναν τους μήνες μέχρι τώρα διανύουμε ήδη τον όγδοο.

Συνεπώς έως τον Σεπτέμβριο η συναλλαγή θα κλείσει και η ΔΕΗ θα υψώσει τη σημαία της… στη Ρουμανία.

Ημέρα των επενδυτών

Κι επειδή οι αναλυτές και οι επενδυτές θέλουν να τα λένε συχνά με τους μάνατζερ και να μαθαίνουν τακτικά νέα από τον κόσμο των επιχειρήσεων, ο κ. Στάσσης, μου είπε η ίδια πηγή μου, ανανέωσε το ραντεβού με τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη στην «ημέρα των επενδυτών – Capital Markets Day».

Πότε θα γίνει αυτή; Μόλις κλείσει η συναλλαγή με την Enel για τη Ρουμανία…

Ο κ. Ν. Μαντζούφας

Έκλεισα με ένα ραντεβού και λέω να αρχίσω το νέο inside story με ένα άλλο ραντεβού.

Κι αν το προηγούμενο δόθηκε πάνω κάτω σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο το επόμενο που θα σας αφηγηθώ είναι αόριστο αλλά αρκετά υποσχόμενο…

Ο λόγος για τον μακροβιότερο γενικό γραμματέα υπουργείου. Ο κ. Νίκος Μαντζούφας, όπως σας είχα πληροφορήσει, δεν μπήκε τελικά στον 14ο χρόνο της αδιάλειπτης παρουσίας του από τη θέση του γενικού γραμματέα Επενδύσεων, ΣΔΙΤ κλπ.

Έχαιρε της εκτίμησης όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά μάλλον ο συγκεκριμένος αριθμός δεν του έφερε τύχη…

Ταμείο Ανάκαμψης

Να θυμίσω ότι τα τελευταία τρία χρόνια κατείχε τη θέση του διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όμως επιφυλάσσει άλλα σχέδια για τον κ. Μαντζούφα.

Ο ίδιος με μία ανάρτηση του, μετά και την επίσημη τοποθέτηση του διάδοχου του κ. Ορέστη Καβαλάκη, έγραψε μεταξύ άλλων: «Ένας επόμενος κύκλος έκλεισε. Στην δεκατριετή και πλέον πορεία μου σε δημόσιες θέσεις ευθύνης ελπίζω να κατάφερα να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό και διαφανές πλαίσιο υλοποίησης σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την χώρα μας, αλλά και να συμβάλλω στην υλοποίησή τους».

Ο άνθρωπος των ΣΔΙΤ θύμησε στην ανάρτηση του στα social media ορισμένες από τις επιτυχίες της χώρας στον τομέα τον οποίο θύμισε.

Δεν έχει νόημα να σας τις υπενθυμίσω κι εγώ. Η αγορά ξέρει.

Θα σας γράψω όμως για το ραντεβού που έδωσε: «Ελπίζω να μπορέσω να συμβάλλω περαιτέρω στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας, σε νέο κύκλο…»

Κάτι ξέρει και δεν μας λέει…

Θα το ανακαλύψω, όμως, και θα σας το προλάβω…

Το «κίνημα της πετσέτας»

Ο μεγάλος μιντιακός αδελφός του ΟΤ, το in.gr ήταν το πρώτο που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα με τις παράνομες καταλήψεις της παραλίας.

Κι έτσι φούντωσε το «κίνημα της πετσέτας». Το οποίο παρέσυρε από εκείνους που έχουν βολευτεί σε ξαπλώστρες παράνομων παραθαλάσσιων μπαρ μέχρι και τα στελέχη της κυβέρνησης.

Είχαμε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη προχθές να στέλνει σαφές μήνυμα περί τήρησης της νομιμότητας και χθες ψάρεψα… μία επίσης δήλωση στήριξης του «κινήματος» από τον υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο.

Που την έκανε; Που αλλού; Στους λογαριασμούς που διαθέτει στα social media.

Μέχρι τέλους

Ο κ. Σκέρτσος τονίζει τη σημασία της διατήρησης της νομιμότητας στους δημόσιους χώρους: «Αν επιτρέψουμε μια άπληστη και καταστροφική καταπάτηση του δημόσιου χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας, δηλαδή το ίδιο το τουριστικό μας προϊόν, καθώς τα πανέμορφα βουνά και οι παραλίες μας είναι από τα σημαντικότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Θύμισε τη Μύκονο: «Αποδείξαμε, άλλωστε, στην εμβληματική υπόθεση πολεοδομικών αυθαιρεσιών της Μυκόνου ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το δημόσιο χώρο και να διορθώσει όσα στραβά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, πηγαίνοντας μέχρι τέλους», είπε μιλώντας για λογαριασμό της κυβέρνησης.

«Σκοπός μας δεν είναι να επιτεθούμε στην επιχειρηματικότητα. Σκοπός μας είναι να γίνουν αντιληπτά τα όρια που χωρίζουν την υγιή και νόμιμη επιχειρηματικότητα από την αυθαιρεσία και την ανομία που μας προσβάλει όλους σήμερα και ταυτόχρονα υπονομεύει το «αύριο» των παιδιών μας», αποσαφήνισε.

Σκύρος

Και ο κ. Σκέρτσος φτάνοντας προς το τέλος της ανάρτησης του αναφέρεται στη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού μέσα από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κλείνει με έναν έξυπνο, επικοινωνιακό θα έλεγα τρόπο. Μαζί με τη δήλωση του ανάρτησε και μία φωτογραφία (μπορείτε κι εσείς να τη δείτε) μιας παραλίας με λήψη που έχει γίνει μέσα από μία μικρή σκηνή, η οποία χρησιμοποιείται για ηλιοπροστασία. Και η λεζάντα φανερώνει που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία: (Η φωτογραφία από την επίσκεψή μας στην όμορφη παραλία Ασπούς στη Σκύρο πέρυσι τον Ιούλιο)

Με το «κίνημα της πετσέτας» και ο κ. Σκέρτσος…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό