20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το «ευχαριστώ» της Καρυστιανού για τις 500.000 υπογραφές

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότερες από μισό εκατομμύριο υπογραφές συγκέντρωσε το διαδικτυακό ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, της Προέδρου του Συλλόγου «Τέμπη 2023», υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων για τη σιδηροδρομική τραγωδία τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο “Τέμπη 2023” αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας», ανέφερε στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας και η οποία συγκλόνισε τόσο με την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το διαδικτυακό ψήφισμα.

Η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε τον κόσμο για την έμπρακτη συμπαράσταση μέσω της κοινοποίησης του ψηφίσματος και έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω μακέτα. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν την μακέτα αναρτημένη σε διάφορα μαγαζιά.

Η κυρία Μαρία Καρυστιανού στα Τέμπη έχασε την κόρη της, Μάρθη, ηλικίας μόλις 19 ετών. Συνολικά, στα Τέμπη έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό