19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/4), με τους ευρωβουλευτές να ψηφίζουν σχεδόν οριακά υπέρ της μεταρρύθμισης του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται η μετανάστευση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, το Σύμφωνο υποστηρίχθηκε με 322 ψήφους υπέρ, 266 κατά και 31 αποχές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε συγκεκριμένα νομοθετικά κείμενα για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, όπως συμφωνήθηκε με τα κράτη μέλη της ΕΕ. Πρόκειται για: 

Αλληλεγγύη και ευθύνηΑντιμετώπιση καταστάσεων κρίσηςΈλεγχος υπηκόων τρίτων χωρών στα σύνορα της ΕΕΤαχύτερες διαδικασίες ασύλουΚανονισμός EurodacΠροδιαγραφές προσόντωνΥποδοχή αιτούντων άσυλοΑσφαλής και νόμιμη διαδρομή προς την ΕυρώπηΕπόμενα βήματα

«Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – την πλήρη αναθεώρηση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση. Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς μας όρους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από την πλευρά της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. «Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες, θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό