16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το ελληνογαλλικό βέτο στην τουρκική αμυντική βιομηχανία προκάλεσε μεγάλη οργή και ανησυχία στην Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Δολοφονούν Κούρδους και αμάχους τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τα οποία ο τουρκικό τύπος κοκορεύεται-Μόνο αργή για την στάση Ισπανών Ιταλών και Γερμανών έναντι των Τούρκων

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι και πολύ εξοργισμένοι είναι οι Τούρκοι μετά το ελληνογαλλικό βέτο στην Ευρώπη, για την άδεια εισόδου της τουρκικής εταιρείας Baykar στην αμυντική βιομηχανία στην ΕΕ, με στόχο την προμήθεια  τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία με χρήμα της Ευρώπης.

Ελλάδα, Γαλλία και Κύπρος δεν δέχθηκαν να δοθούν χρήματα των Ελλήνων και των Κυπρίων φορολογουμένων σε τουρκική εταιρεία.  

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία η 60η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

Περίπου 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων πήγαν στη Γερμανία, η ατζέντα της διάσκεψης περιελάμβανε τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τη Γάζα.

Το τουρκικό άρθρο μεγάλης τουρκικής ιστοσελίδας αναφέρει  ότι ”ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η Γαλλία, η οποία υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα έπρεπε να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία μέχρι τον Μάρτιο, δεν επέτρεψε μια αγορά από χώρα εκτός ΕΕ, η οποία αφορούσε και την Τουρκία”.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι με τα δικά τους drones στοχεύουν δήθεν “τρομοκράτες” εννοώντας τους Κούρδους μαχητές και τους αθώους αμάχους σε Συρία και Ιράκ.

“Τα Bayraktar TB2 που παράγονται από τον Baykar προστάτευαν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη, η οποία είναι επίσης αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, από τις δυνάμεις υπέρ του Χάφταρ.

Τα ίδια TB2 έγιναν το μεγαλύτερο όπλο στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, επιτρέποντας την κατάληψη του Καραμπάχ σε 44 ημέρες.

Η Ουκρανία, η οποία αντιστάθηκε στη ρωσική κατοχή, χρησιμοποίησε επίσης πολύ αποτελεσματικά TB2 κατά της Μόσχας”, αναφέρει ο Τούρκος δημοσιογράφος για μακρύ χέρι της Άγκυρας σε αυτές τις περιοχές το οποίο νίκησε και Αρμένιους, στρατιώτες του Χαφτάρ, ακόμα και τους Ρώσους.

“Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Αρμενίας στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, έχει πλέον μπλοκάρει την αγορά του Bayraktar για την Ουκρανία. Στο πλευρό της Γαλλίας τάχθηκαν και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Διπλωμάτες από την Ελλάδα και την Κύπρο ανέλαβαν δράση όταν έμαθαν ότι η διοίκηση του Κιέβου ετοιμαζόταν για μια μεγάλη αγορά από την Baykar και ότι αυτή η παραγγελία θα χρηματοδοτούνταν με τα χρήματα που θα λάμβαναν από την Ε.Ε.

Αυτές οι τρεις χώρες άσκησαν βέτο (στην αγορά UAV και βλημάτων πυροβολικού, τα οποία θα αγοραζόταν από την Τουρκία με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δίνονταν στην Ουκρανία), στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας μετά την αποκάλυψη του θέματος από το Politico, ένας αξιωματούχος είπε ότι οι Γάλλοι δεν ήθελαν τον ανταγωνισμό με τα δικά τους όπλα και ήταν άβολα με τα χρήματα που πηγαίνουν στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Υπάρχει ένας Μακρόν που ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό και κατηγορεί την Τουρκία για συνεργασία με τη Ρωσία.

Ομοίως, η Ελλάδα και η Κύπρος ισχυρίζονται επίσης ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη Ρωσία. Τώρα πρέπει να ρωτήσουμε αυτές τις τρεις χώρες. Ποιος ωφελήθηκε από την άσκηση βέτο σε αυτήν την πώληση;”, καταλήγει η τουρκική ιστοσελίδα.

Πόνεσε τους Τούρκους το βέτο, και κρίμα πολύ κρίμα που και άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και φυσικά η Γερμανία, δεν έβαλαν βέτο στους Τούρκους παίζοντας τα γνωστά δικά ους ύποπτα παιχνίδια με τον Ερντογάν.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της για σκοτώνει αθώο κόσμο, να βομβαρδίζει σε έδαφος άλλων χωρών και να απειλεί την Ελλάδα, και στην Ευρώπη συζητούσαν το αν θα δεχθούν την τουρκική αμυντική βιομηχανία. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό