21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το είδαμε και αυτό….Με κανό η μετακίνηση στην Πάτρα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφερε πολλή βροχή, έντονους ανέμους ενώ σε ορισμένα σημεία η θάλασσα βγήκε στη στεριά με αποτέλεσμα κεντρικοί οδοί να μετατραπούν κυριολεκτικά σε ποτάμια.

Αυτή η ακραία μεταβολή του καιρού δεν άφησε ανεπηρέαστη και την Πάτρα.

Συγκεκριμένα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο Ρίο, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, την κατέστησαν απροσπέλαστη.

Έτσι ένας κάτοικος της περιοχής μη μπορώντας να μετακινήσει το όχημά του, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κανό, για να μπορέσει να μεταβεί στον προορισμό του, επιλέγοντας έτσι να κάνει και χιούμορ μέσα σε μια πραγματικά δύσκολη συνθήκη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, φορώντας κοντομάνικο μπλουζάκι, ο εν λόγω άνδρας έχει πάρει το κανό του, το έχει βάλει στο «ποταμάκι», έχει μπει μέσα σε αυτό και κάνει τη βολτούλα του.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.

Στην Αττική ξεριζώθηκαν δέντρα που κατέληξαν πάνω σε αυτοκίνητα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος. Μάλιστα, στο Παλαιό Ψυχικό, έπεσε ακόμη και χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί σε πλατεία. Παρόμοια η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης έπεσαν πολλά δέντρα.

Εξαιτίας των κεραυνών στην Ηλεία προκλήθηκαν πυρκαγιές. Στην περιοχή επίσης έπεσαν πολλά δέντρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι «ξήλωσαν» σκεπές σπιτιών και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις.

Στην Αχαΐα, λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδών Πατρών- Κορίνθου. Για τον ίδιο λόγο έκλεισε τμήμα της επαρχιακής οδού Αιγίου-Δερβενίου-Μαμουσιάς.

Παράλληλα, σημαντικά ύψη βροχής καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής έχει σημειωθεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς στα Θεοδώριανα Άρτας και στο Ζωτικό Ιωαννίνων και είναι ίσο με 184 mm.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό