27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Το δημόσιο ραδιόφωνο των ΗΠΑ «αποχωρεί» από το Twitter

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (NPR) ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το Twitter σε μια διαμάχη για τον τρόπο με τον οποίο περιγράφεται ο λογαριασμός του.

Ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός ειδησεογραφικός οργανισμός συγκρούστηκε με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφασή της να περιγράψει το μέσο ως «χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης». Το NPR υποστηρίζει ότι αυτό υπονομεύει την αξιοπιστία του, καθώς η χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του προϋπολογισμού του.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk υποσχέθηκε να αλλάξει την ετικέτα στον λογαριασμό του BBC. Σε συνέντευξή του στο BBC News το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Musk δήλωσε ότι θέλει οι ετικέτες να είναι αληθείς και ακριβείς, αλλά δεν αναφέρθηκε στο NPR.

Το NPR ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη ότι το Twitter «προβαίνει σε ενέργειες που υπονομεύουν την αξιοπιστία μας, υπονοώντας ψευδώς ότι δεν είμαστε συντακτικά ανεξάρτητοι».

«Δεν τοποθετούμε τη δημοσιογραφία μας σε πλατφόρμες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να υπονομεύσουν την αξιοπιστία μας και την κατανόηση του κοινού για τη συντακτική μας ανεξαρτησία», ανέφερε η δήλωση.

Η απόφαση αυτή καθιστά το NPR το πρώτο μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο των ΗΠΑ που αναστέλλει τη χρήση του Twitter, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός έχει 8,8 εκατ. οπαδούς στην πλατφόρμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό