30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το δάνειο του …ιδιώτη Στέφανου Κασσελάκη και τα ερωτήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την ώρα δεν έχει διαψευστεί άρα το αποδεχόμεθα ως αληθινό. Και αναφέρομαι στο δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη προς τον ΣΥΡΙΖΑ . Κάποιοι μιλούν για 200.000 ευρώ, οι δικές μου πληροφορίες το ανεβάζουν πολύ υψηλότερα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι για να είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ειλικρινής με τα όσα λέει θα δημοσιοποιήσει την συμφωνία δανεισμού. Διότι εδώ συμβαίνει το πρωτόγνωρο για κόμμα της Αριστεράς.

Ο πρόεδρός του που εξελέγη και μάλιστα με διαφορά, να υπογράφει…Μνημόνιο με το κόμμα του, για να μπορέσει εκείνο να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι πολλά και σε ηθικό αλλά και σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο. Το πρώτο το ηθικό, αφορά την ουσία. Δηλαδή το εάν ένας πολιτικός αρχηγός μπορεί να είναι δανειστής του κόμματος στο οποίο προεδρεύει. Και εδώ έρχεται η αυτοακύρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμη σημαντικό επιχείρημά του.

Ότι δεν έχει χρέη. Και αντί να κάνει αυτό που έκαναν τα κόμματα τα οποία κατηγορεί, δηλαδή να δανειστεί από τράπεζες κατευθύνθηκε σε ιδιώτη δανειστή με πόρους που τουλάχιστον για την ώρα δεν έχουν ελεγχθεί από καμία Επιτροπή Δεοντολογίας ή από κανένα πόθεν έσχες για την προέλευσή τους. Δηλαδή δεν γνωρίζει ή για να είμαι ακριβής δεν έχει ελέγξει κανείς την προέλευσή τους. Και εκεί αρχίζουν τα ερωτήματα. Χωρίς να υπονοώ τίποτα πρέπει να μάθουμε από που ήρθαν τα χρήματα, πως μπήκαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ και που κατέληξαν. Για αυτό και απορώ πως τα κόμματα και γενικότερα το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να σιωπά, για μια αποκάλυψη που έπρεπε να προκαλέσει αναταράξεις για τη διαφάνειά της. Πάντα βέβαια με την υποσημείωση εάν έγινε ο δανεισμός που έχουν αναφέρει μια σειρά από δημοσιεύματα.

Έχει και ένα ακόμη σημείο της περίεργης αυτής ιστορίας σημασία. Ποιος έφτασε και πως τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την δεινή οικονομική θέση ώστε να αναγκάζεται για να πληρώσει μισθούς δώρα και υποχρεώσεις να δανείζεται υπό άγνωστους όρους από έναν ιδιώτη. Διότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιώτης. Οι διαρροές που έγιναν για κακοδιαχείριση που έγιναν προκάλεσαν ήδη την οργή των Σκουρλέτη και Τζαννακόπουλου, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στην Νέα Αριστερά, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν άφησαν χρέη.

Από όποια εκδοχή και να το δούμε το συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ένα ακόμη ηθικό πλεονέκτημα του απέναντι στα άλλα κόμματα. Πλέον δεν θα μπορεί να τα κατηγορεί για τα δάνειά τους από τις Τράπεζες, χωρίς να του ανταπαντούν για τα χρέη του απέναντι σε έναν ιδιώτη που συμπίπτει να είναι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη μεγαλύτερη απορία προκαλεί το ερώτημα, του πως μπορεί να διώξεις από την ηγεσία εάν χρειαστεί τον δανειστή σου. Διότι ακόμη και νόμιμο να είναι το δάνειο, είναι ηθικό;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό