16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το γυάλινο δάπεδο ξετρέλανε παίκτριες και προπονήτριες στο Παγκόσμιο Γυναικών U19

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό αντιμετώπισαν την υιοθέτηση του γυάλινου δαπέδου οι αθλήτριες και οι προπονήτριες που συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U19.

Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος. Τα μέλη των αποστολών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών U19 εντυπωσιάστηκαν με το νέο γυάλινο δάπεδο που εισήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία στα δικά τους παιχνίδια.

“Είναι πολύ ξεχωριστό το γεγονός ότι η FIBA αποφάσισε να εγκαινιάσει αυτό το δάπεδο σε μία διοργάνωση γυναικών και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Στην αρχή νόμιζα ότι η μπάλα θα γλιστρήσει όταν ντρίμπλαρα, αλλά όλα ήταν οκ” , είπε η Έλενα Μπουεναβενίδα από την Ισπανία.

“Ήταν μεγάλη μας τιμή. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν λαμβάνεις ένα δώρο. Η αίσθηση της ντρίμπλας και η τριβή είναι όπως κάθε άλλο γήπεδο. Ήταν φανταστικό”, ανέφερε η Χάρου Ογουάκι από την Ιαπωνία.

“Κάτι επαναστατικό; Είναι πράγματι. Αυτό το δάπεδο μπορεί να φέρει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο, κάνοντας ακόμα καλύτερη την εμπειρία των θεατών”, τόνισε η Ντιακιτέ Σορί, η ομοσπονδιακή τεχνικός του Μάλι.

“Είναι πραγματικά ξεχωριστό. Ουδείς γνώριζε πως θα είναι η αίσθηση. Υπάρχουν όλα αυτά τα χρώματα. Δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο”, σημείωσε η Τζόις Έντουαρντς από τις ΗΠΑ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

22 Ιουλίου 2023 11:56

“Αισθανόμαστε πολύ περήφανες που η FIBA μας επέλεξε για αυτή την αποκάλυψη. Νόμιζα ότι θα είναι περισσότερο σαν γυαλί, αλλά μοιάζει ακριβώς με ένα γήπεδο μπάσκετ. Είναι πολύ ωραίο” , δήλωσε η Κασάντρε Πρόσπερ από τον Καναδά.

“Είναι φανταστικό το γεγονός ότι η FIBA επέλεξε αυτή την διοργάνωση για να συστήσει το νέο δάπεδο παγκοσμίως. Το μπάσκετ αλλάζει και προσφέρει μία εντελώς νέα εμπειρία” , υποστήριξε η Ζιλιέτ Εγκλόφ, προπονήτρια της Εθνικής Γαλλίας.

“Περίμενα ότι η αίσθηση θα είναι ακριβώς ίδια με ένα κανονικό δάπεδο. Πραγματικά μας άρεσε. Είμαι χαρούμενη που εμείς το δοκιμάσαμε πρώτες. Θα είναι κάτι που λέω στη νέα γενιά”, ανέφερε η Ντομίνικα Παούροβα, διεθνής με την Τσεχία.

“Πρέπει να πω ότι όλα αυτά που κάνει η FIBA προσωπικά με ευχαριστούν πάρα πολύ. Νιώθω περήφανη που είμαστε από τις πρώτες που παίξαμε σε αυτό το δάπεδο”, είπε η Χαιμούνα Χαϊντάρα από το Μάλι.

ΜΠΑΣΚΕΤ

17 Απριλίου 2023 16:14

“Είναι πραγματικά όμορφο. Τραβήξαμε βίντεο και μπορούσες να διακρίνεις τον ενθουσιασμό. Άξιζε η αναμονή. Ξεπέρασε τις προσδοκίες. Αυτό το νέο concept φέρνει το μπάσκετ σε μία νέα εποχή”, σημείωσε η τεχνικός της Team USA, Τζόντι Τέιλορ.

“Το κράτημα είναι όπως σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο. Το νέο δάπεδο έχει τη δυνατότητα να προβάλει τόσα πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ και να κάνει ακόμα καλύτερη την ψυχαγωγία των θεατών. Είναι σπουδαίο παράδειγμα καινοτομίας και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ”, ήταν τα λόγια της Αναέλ Ντιτά από τη Γαλλία.

“Είναι πολύ καλό το δάπεδο και το γεγονός ότι τοποθετήθηκε σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο. Είναι τόσο ήσυχο αυτό το πάτωμα. Είναι πολύ ευχάριστο”, είπε από την πλευρά της η Αμερικανίδα Κλόι Κιτς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό