22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το γκολ του Ζαγοράκη που προκάλεσε γκρίνιες και το «Παπανδρεϊκό μπλοκ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν εχθές, ο Νίκος Ανδρουλάκης κήρυξε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ ενόψει ευρωκάλπης στις 9 Ιουνίου, σήμερα, την ξεκινάει ο ίδιος από την …ΑΔΑΕ! Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, που μπορεί να ήταν γνωστή από πριν, αλλά είναι και ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο θα πολιτευθεί στην πορεία προς τις κάλπες.

Από την ομιλία του χθες, στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ , άλλωστε, φάνηκε ξεκάθαρα ότι για την Χαριλάου Τρικούπη, οι ευρωεκλογές είναι μόνο το «σκαλοπάτι» και πως το διακύβευμα είναι αμιγώς σχεδόν εσωτερικής πολιτικής φύσεως. «Καλούμε σύσσωμο τον ελληνικό λαό, ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις εθνικές εκλογές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχει η πατρίδα μας αξιόπιστη, αξιόμαχη, προοδευτική αντιπολίτευση», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εξηγώντας δε, ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημαίνει αφενός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποκτά ημερομηνία λήξης, αφετέρου ότι η χώρα αποκτά νέα κυβερνητική επιλογή, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αμφίπλευρη διεύρυνση με …ρίσκα

Η ίδια ανάγκη αποτυπώθηκε και στο ευρωψηφοδέλτιο, που ενώ είχε σε μεγάλο βαθμό άρωμα ανανέωσης, επιχειρούσε να δώσει και δείγματα διεύρυνσης. Και αν η διεύρυνση προς τα Αριστερά αποτυπώθηκε σε πρόσωπα όπως ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας Γρηγόρης Λαμπράκης, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς κ.ο.κ., η διεύρυνση προς τα Δεξιά, υπήρξε κίνηση υψηλού ρίσκου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιδράσεις για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη στο εσωτερικό του κόμματος, ακόμα και μεταξύ υποψηφίων ευρωβουλευτών, ξεκίνησε πολύ πριν αυτή γίνει. Οι δε, φωτογραφίες του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλάι του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή και η επιλογή του να αστειευτεί μαζί του και μόνο, αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, ρωτώντας τον, αν έτσι όπως βλέπει την «ομάδα», θα βάλει γκολ, σχολιάστηκαν …ποικιλοτρόπως μεταξύ των παρισταμένων.

Η αγκαλιά των Παπανδρέου

Τα «βαριά» χαρτιά του ευρωψηφοδελτίου, ωστόσο, παραμένουν «σπλάχνα από τα σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών, ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος και γιος του ιδρυτή του, Νίκος Παπανδρέου, που στον εναγκαλισμό του με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου χθες, αποθεώθηκε, ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, που το χειροκρότημα όταν ανέβηκε στη «σκηνή», θύμιζε αγαπημένο καλλιτέχνη σε συναυλία, οι πρώην υπουργοί του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης και Γιάννης Μανιάτης, ακόμα και ο Συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας του κόμματος Γιώργος Τσούμας.

Ξεκινά προεκλογικό αγώνα από την …ΑΔΑΕ

Όπως όμως οι στόχοι, έτσι και η ατζέντα στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, θα έχει …ελληνικό χαρακτήρα. Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση χθες ο πρόεδρος του κόμματος για μία σειρά από θέματα, από τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησε τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης, ως τον τρόπο με τον οποίο το κράτος πληγώνει τον πολίτη, όπως είπε, με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ή και όσα έγιναν στα Τέμπη και τις υποκλοπές, είναι ενδεικτικός. Και θα φανεί σήμερα, με το πέρασμα του κατωφλιού του γραφείου του Χρήστου Ράμμου στις δώδεκα το μεσημέρι, όπου και θα επαναφέρει το αίτημά του για ενημέρωσή του ως προς τους λόγους της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό