23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ανθρωποειδές ρομπότ έχει εξελιχθεί ασύλληπτα στο νέο της Boston Dynamics

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Boston Dynamics δημοσίευσε ένα νέο για να μας δείξει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ανάπτυξη του ανθρωποειδούς ρομπότ Atlas, το οποίο έχει αρχίσει να ξεφεύγει σε σύγκριση με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα τόσο από την ίδια, όσο και από άλλους κατασκευαστές ρομπότ.

Έχουμε δει στο παρελθόν το Atlas να τρέχει και να πηδά σε διαφορετικές επιφάνειες χωρίς να χάνει την ισορροπία του με αρκετά φυσικό τρόπο, όμως αυτή τη φορά το βάρος πέφτει στις δεξιότητες των χεριών του. Όπως θα δείτε στο , το Atlas έχει την δυνατότητα να εντοπίζει αντικείμενα, να τα σηκώνει και να τα αφήνει ή να τα πετά σε άλλη διεύθυνση χάριν στα χέρια του. Μπορεί να έχουν τοποθετήσει μόνο δύο (ας τα πούμε) δάχτυλα, εκ των οποίων το ένα παραμένει ακίνητο, αλλά τα καταφέρνει εξαιρετικά στο έργο του.

Σε αντίθεση με το ρομπότ – σκύλο (Spot) που είναι διαθέσιμο για αγορά, το ανθρωποειδές Atlas παραμένει σε καθαρά ερευνητικό στάδιο για την Boston Dynamics και η εταιρεία δεν φαίνεται να βιάζεται ιδιαίτερα για να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τις υπηρεσίες του. Η πρόοδος του, ωστόσο, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό