19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ανανεωμένο Enyaq RS είναι το ταχύτερο Skoda στην ιστορία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Με κάθε εβδομάδα ή μήνα που περνά τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται καλύτερα. Η πρόοδος της τεχνολογίας και ο ανταγωνισμός σε αυτό το σημείο είναι τέτοια που οι εταιρίες δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν το facelift ενός μοντέλου για να αναβαθμίσουν το κινητήριο σύνολο του για παράδειγμα. Πάρε την Skoda που ανακοίνωσε ότι το Enyaq RS iV και η Coupe εκδοχή του φυσικά, είναι πλέον το ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο στην ιστορία της χάρη σε μία σειρά ουσιαστικών αναβαθμίσεων στους ηλεκτροκινητήρες και την μπαταρία του.
Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, το κινητήριο σύνολο των Enyaq RS iV και Enyaq Coupe RS iV συνεχίζει να αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, αλλά αυτοί είναι σε θέση να παράγουν 340 ίππους – 40 περισσότερους από πριν και αυτό έχει επιτρέψει στο αμιγώς ηλεκτρικό SUV να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για το σπριντ στα 100 km/h στα 5.5 δευτερόλεπτα – ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο λιγότερο, μία διόλου ευκαταφρόνητη βελτίωση! Σαν να μην έφτανε αυτό, βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό διαχείρισης της μπαταρίας και στο καλιμπράρισμα των ηλεκτροκινητήρων έδωσαν την δυνατότητα στο Enyaq RS iV να προσφέρει τόσο μεγαλύτερη αυτονομία, όσο και ταχύτερη φόρτιση!

Η πιο αεροδυναμική, coupe έκδοση του μοντέλου μπορεί να διανύσει πλέον 547 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις (26 χιλιόμετρα περισσότερα σε σύγκριση με το άμεσο παρελθόν) ενώ το συμβατικό Enyaq RS iV σταματά λίγο νωρίτερα, στα 540 χιλιόμετρα αλλά και πάλι προσφέρει 24 χιλιόμετρα επιπλέον εμβέλειας σε σχέση με πριν. Αυξημένος είναι και ο μέγιστος ρυθμός φόρτισης που αγγίζει πλέον τα 175 kW και πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που απαιτείται σε έναν DC ταχυφορτιστή για την αναπλήρωση του φορτίου της μπαταρίας από το 10, στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μειώνεται κατά 8 λεπτά. Παράλληλα, η Skoda προχώρησε σε βελτιώσεις στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, το head-up display και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ώστε να γίνουν πιο εύχρηστα ενώ αναβαθμισμένος είναι και ο βασικός εξοπλισμός των δύο μοντέλων. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την διαθεσιμότητα και την τιμή των ισχυρότερων, ταχύτερων και… πλουσιότερων Enyaq RS iV και Enyaq Coupe RS iV από την Skoda σύντομα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό