27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Το ήσυχο νησί με τα δεκάδες ναυάγια και τις εντυπωσιακές παραλίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας από τους τελευταίους ανέγγιχτους παραδείσους του Αιγαίου

Αν αναζητάτε ένα ήσυχο νησί προκειμένου να χαλαρώσετε, αλλά και να εξερευνήσετε τη φύση, τότε ιδανικός προορισμός για εσάς είναι οι Φούρνοι.

Οι Φούρνοι βρίσκονται στο ανατολικό Αιγαίο, ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο. Με τοπία μαγικά, αγνά και παρθένα αποτελούν έναν από τους τελευταίους ανέγγιχτους παραδείσους του Αιγαίου. Ένα υδάτινο οικοσύστημα μεγάλης βιοποικιλότητας και παράλληλα εκθαμβωτικής ομορφιάς. Το ήσυχο νησί του ανατολικού Αιγαίου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία έχει πολλές μαγευτικές παραλίες. Σχεδόν όλες είναι ανοργάνωτες και ιδανικές για απομόνωση και χαλάρωση, έτσι πριν πας φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα. Οι διακοπές στους Φούρνους είναι μοναδικές, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Διακοπές στους Φούρνους: Και μετά… Ικαρία

Στο ήσυχο νησί των Φούρνων μπορείς να φτάσεις παίρνοντας το πλοίο από τον Πειραιά. Θα χρειαστείς περίπου 10 με 11 ώρες. Μπορείς επίσης να το συνδυάσεις με τις διακοπές σου στην Ικαρία καθώς συνδέεται μαζί της ακτοπλοϊκά. Αφού λοιπόν εξερευνήσεις τις καλύτερες παραλίες της Ικαρίας, κλείνεις τη βαλίτσα σου και ξεκινάς για Φούρνους.

Κατά τον Μεσαίωνα το ήσυχο νησί των Φούρνων είχε την ονομασία «Κορσεοί Νήσοι». Αποκαλούνταν έτσι από τους Κουρσάρους πειρατές, διότι αποτελούσαν ιδανικό ορμητήριο για αυτούς χάρη στα εκατοντάδες μικρά φιόρδ και τις αθέατες ακτές όπου μπορούσαν να κρύβονται.

Διακοπές στους Φούρνους: Το ήσυχο νησί με τα δεκάδες ναυάγια

Είναι ένας τόπος ιδανικός για τους φυσιολάτρες, τους ιστιοπλόους, τους λάτρεις των καταδύσεων και του ψαρέματος.

Το ήσυχο νησί των Φούρνων παρέχει μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών για όσους επίσης λατρεύουν τα ναυάγια καθώς στον βυθό του «φιλοξενεί» 58.

Διακοπές στους Φούρνους και βουτιές σε εντυπωσιακές παραλίες

Το Καμπί, βρίσκεται στον κόλπο του ομώνυμου οικισμού και συνδυάζει τη λεπτή άμμο με το χοντρό βότσαλο και τα αρμυρίκια. Πρόκειται για μια παραλία που διαθέτει μαγαζιά ώστε να φας, να πιεις αλλά και ξαπλώστρες.

Στο Πετροκοπιό θα κάνεις μπάνιο βλέποντας τα αρχαία λατομεία μαρμάρου. Θα ξετρελαθείς με τα γαλαζοπράσινα νερά και θα δεις πόσο έντονη είναι η αντίθεση που κάνουν με τα χοντρά βότσαλα.

Στην Ψιλή Άμμο θα διασκεδάσεις με την ψυχή σου και θα συναντήσεις τη νεολαία του νησιού καθώς εκεί θα βρεις ένα ολοήμερο beach bar που το βράδυ ανεβάζει τα ντεσιμπέλ και τη διάθεση των επισκεπτών. Άλλες επίσης παραλίες που αξίζει να επισκεφτείς είναι το Μπαλί, το Καμάρι με τα δέντρα που δημιουργούν φυσική σκιά και η Βλυχάδα που δεν είμαι εύκολα προσβάσιμη.

Αν πάλι θες να πάρεις καθαρό αέρα αξίζει να κάνεις μια περιήγηση στη μαγευτική Κουμαρά. Πρόκειται για μια περιοχή κατάφυτη από πεύκα και κουμαριές μέσα στην οποία θα συναντήσεις και την εκκλησία της Ευαγγελίστριας που είναι η αρχαιότερη του νησιού.

Στους Φούρνους θα φας φρέσκα ψάρια, θα γευτείς ντόπια τυριά και θα δοκιμάσεις το ξακουστό τους μέλι. Πού θα μείνεις; Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει αναπτυχθεί αρκετά και διαθέτει αρκετά καταλύματα.

Tip για το ήσυχο νησί των Φούρνων

Εάν επισκεφτείς τους Φούρνους μην ξεχάσεις να πας μια βόλτα μέχρι τον οικισμό της Χρυσομηλιάς που βρίσκεται 14 χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα για να δεις το γραφικό της λιμάνι και τα σπίτια που αγγίζουν τη θάλασσα. Επίσης ανέβα στον λόφο του Άη Γιώργη από όπου θα απολαύσεις τη θεά που θα σου κόψει την ανάσα και θα τραβήξεις απίστευτες φωτογραφίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό