18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το άστρο της Μπαρτσελόνα… που την βοηθάει στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν και απέχει μόλις 4 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας, η ομάδα του Τσάβι δεν έχει πάρει απλόχερα όλα τα αποτελέσματα καθώς για κάποια χρειάστηκε να παλέψει μέχρι και το τελευταίο λεπτό. 

Έχοντας συγκεντρώσει 27 βαθμούς έως τώρα μετρώντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, οι Καταλανοί έχουν βρει αρκετές φορές λύσεις στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είτε κάνοντας την ανατροπή, είτε σημειώνοντας το γκολ της ισοφάρισης που τους γλίτωσε από μια οδυνηρή ήττα.

Στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής κόντρα στην Κάντιθ η πίεση για θετικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλη, καθώς με την έναρξη της σεζόν η πρωταθλήτρια έφερε «λευκή» ισοπαλία με την Χετάφε χάνοντας 2 πολύτιμους βαθμούς για την υπεράσπιση του τίτλου. 

Η Κάντιθ της έβαλε δύσκολα και παρόλο τις φάσεις που δημιουργούσε δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Χρειάστηκαν 82 λεπτά μέχρι ο Πέδρι να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης και να δώσει ανάσα πνοής στην «Μπάρτσα». Από την στιγμή εκείνη η αντίπαλη άμυνα “έσπασε” και ο Τόρες στο 90+4′  σημείωσε το τελικό 2-0.

Δύο αγωνιστικές αργότερα και αφού κατάφερε να βυθίσει το «κίτρινο υποβρύχιο»  ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Οσασούνα. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η γηπεδούχος ομάδα ισοφάρισε στο 76΄ . Το χρονικό περιθώριο στένευε για τους «μπλαουγκράνα» που στο 85΄  λυτρώθηκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι. Λίγο έλειψε πάντως να στερηθούν ακόμα 2 βαθμούς. 

Την μεγαλύτερη ανατροπή της έως τώρα στην φετινή σεζόν πέτυχε στην 6η αγωνιστική κόντρα Θέλτα. Η ομάδα του Τάσου Δουβίκα, ο οποίος πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του, προηγήθηκε με 2-0. Δέκα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν μια μεγάλη νίκη. Λεβαντόφσκι και Κανσέλο όμως είχαν διαφορετική άποψη, με τον Πολωνό να πετυχαίνει δύο γκολ στο 81΄  και 85΄  φέρνοντας το ματς στα ίσα και τον Πορτογάλο στο 89΄  να δίνει τεράστια νίκη στην ομάδα του. 

Τι και αν δέχθηκε το πιο γρήγορο γκολ που έχει δεχθεί ολόκληρο τον 21ο αιώνα μόλις 17 δευτερόλεπτα απο την έναρξη της αναμέτρησης. Τι και αν στο μισάωρο βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0. Τι και αν είχε πολλές απουσίες και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει νεαρούς παίκτες, η Μπαρτσελόνα άντεξε και δεν δέχθηκε την ήττα απο την Γρανάδα στην 9η αγωνιστική της La Liga. Συγκεκριμένα ο Ρομπέρτο ήταν αυτός που της χάρισε τον βαθμό πολύτιμο της ισοπαλίας στο 85΄, ισοφαρίζοντας στο 85΄   με κοντινό πλασέ. 

Η 10η αγωνιστική έκρυβε μια συγκινητική εξέλιξη. Με τον Τσάβι να μην έχει πολλές επιλογές λόγω απουσιών έριξε στην “μάχη” τον 17χρονο Μαρκ Γκουίου κάνοντας το ντεμπούτο του στο 79′ . Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 80′ , έπειτα απο πάσα του Φέλιξ, με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας γράφοντας ιστορία με την φανέλα των «μπλαουγκράνα». Ακόμα μια αναμέτρηση που κρίνεται απο το 80′  και μετά. 

Δεχόμενοι την βαριά ήττα με ανατροπή απο την Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα ήθελε οπωσδήποτε νίκη με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στην 12η αγωνιστική. Παρά τη πίεση των Βάσκων η γηπεδούχος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Την αστοχία τους εκμεταλλεύτηκε ο απο μηχανής θεός Αραούχο, παγώνοντας το «Σαν Σεμπαστιάν» στο 90+4′ . 

Τζένη Παπαδοπούλου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό