18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Άγιο Όρος «αδειάζει» τον Ελπιδοφόρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η βάφτιση των παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο τον Ιούλιο του 2022 στη Βουλιαγμένη, στάθηκε ο λόγος για τις «αναταράξεις» κατά την επίσκεψη του ιεράρχη στο Άγιο Όρος τις τελευταίες μέρες.

Παρά τα δελτία Τύπου και τις σχετικές φωτογραφίες που συνόδευαν την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στις Μονές του Αγίου Όρους, οι ψίθυροι έλεγαν ότι η υποδοχή του Ελπιδοφόρου ήταν μάλλον ψυχρή.

Μάλιστα σε επίσκεψή του στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στις Καρυές, που αποτελεί τη διοικητική αρχή του Άθω, φέρεται να βρήκε κλειστές πόρτες με τους Γέροντες να μην επιδιώκουν να τον συναντήσουν.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ιερά Επιστασία, προχωρεί σε διευκρινήσεις, παραδεχόμενη ουσιαστικά το γεγονός και κάνοντας λόγο για απόφαση να μην υπάρξει η «κατά το έθος υποδοχή του Ιεράρχου», εξαιτίας της συμμετοχής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε βάπτιση παιδιών που έχει υιοθετήσει ομόφυλο ζευγάρι, με βάση σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Κατόπιν των εξελίξεων επί του θέματος της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου εις την Αγιώνυμος Πολιτείαν, η Ιερά Επιστασία ευρίσκεται εις την δυσάρεστον θέσιν, όπως εκφράση την λύπην της δια τας ανακριβείας και αναληθείας των ποικίλων δημοσιευμάτων εις διαφόρους ιστοσελίδας. Κατόπιν τούτων διευκρινίζει ότι υπήρξεν ομόφωνος απόφασις της Ιεράς Κοινότητος των Αντιπροσώπων των είκοσι Ιερών Μονών, όπως μη υπάρξει η κατά το έθος υποδοχή του Ιεράρχου υπό της Ιεράς Επιστασίας, αι δε Ιεραί Μοναί ενεργήσωσιν επί του θέματος κατά την κρίσιν των.

Η ομόφωνος αύτη απόφασις της Ιεράς Κοινότητος ελήφθη εξαιτίας του δημοσιευθέντος φωτογραφικού υλικού μετά το πέρας του μυστηρίου της βαπτίσεως των νηπίων εις τον Ιερόν Ναόν της Παναγίας Φανερωμένης εις Βουλιαγμένην (περί του οποίου βαπτισμού ουδείς ενδοιασμός εξεφράσθη υφ’ ημών). Δια της συμμετοχής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής εις τας μετά το μυστήριον φωτογραφίσεις, και μάλιστα εν επισήμω εκκλησιαστική περιβολή, εδημιουργήθη λανθασμένη εντύπωσις σχετικών με την αποδοχήν υπό της Εκκλησίας του μυστηρίου του γάμου εξ ατόμων του ιδίου φύλου, μήνυμα αντίθετον προς τα δόγματα και την διδασκαλίαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό