18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Του αρνήθηκαν βραβείο αλλά τελικά το πήρε

Ειδήσεις Ελλάδα

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Γάλλος, Ρισάρ Πλο, μετά την αλλαγή της απόφασης της επιτροπής των Ρεκόρ Γκίνες  να τον εντάξει τελικά στις σελίδες του ετήσιου βιβλίου της για την κατασκευή ενός αντιγράφου του Πύργου του Άιφελ .

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη η Επιτροπή αποφάσισε να άρει τον αποκλεισμό του Γάλλου κατασκευαστή μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο κοινό που θεώρησε ότι επρόκειτο για μια άδικη απόφαση. Ο Πλο είχε κατασκευάσει το ομοίωμα του εμβληματικού γαλλικού μνημείου με σπίρτα των οποίων είχε κόψει το κεφάλι. προκειμένου να γλυτώσει χρόνο απευθύνθηκε στην κατασκευάστρια εταιρεία για να του αποσταλούν τα σπίρτα χωρίς την κεφαλή.

Η αρμόδια οργάνωση θεώρησε αρχικά ότι τα 706.900 σπίρτα που χρησιμοποίησε ο 47χρονος δεν ήταν εμπορικά διαθέσιμα και είχαν αλλάξει εντελώς από την αρχική τους μορφή που σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην προσπάθειά του.

Ο Πλο, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος στη Γαλλία, εξοργίστηκε με την απόφαση καθώς το πατριωτικό του σχέδιο είχε να αντιμετωπίσει την γραφειοκρατία. «Είναι απογοητευτικό, αποκαρδιωτικό, ακατανόητο και καθόλου δίκαιο παιχνίδι», είπε στους Times.

Ήλπιζε ότι η επιτροπή θα τον λυπόταν, αλλά ήταν συντετριμμένος όταν του αρνήθηκαν. «Είναι μέρος ενός ονείρου που ξέφυγε», είπε ο ίδιος απογοητευμένος.

Μάλιστα ανέφερε ότι κατέβαλε 4.200 ώρες προκειμένου να κατασκευάσει το μοντέλο «Για οκτώ χρόνια, πάντα πίστευα ότι έφτιαχνα την ψηλότερη κατασκευή από σπίρτα», είπε.

Ο Μαρκ Μακίνλει, διευθυντής στο Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να το εγκρίνουμε … Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ήμασταν λίγο υπερβολικά αυστηροί όσον αφορά το είδος των σπίρτων που απαιτούνται σε αυτή την προσπάθεια, και η προσπάθεια του Richard είναι πραγματικά επίσημα εκπληκτική».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό