18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Του έκλεψαν το iPhone 15 Pro Max και του έστειλαν μήνυμα να απενεργοποιήσει το Find My

Ειδήσεις Ελλάδα

Eίναι ένα μεγάλο σοκ όταν σου κλέβουν το κινητό, πόσο μάλλον όταν το κινητό  αυτό είναι το πιο πρόσφατο iPhone 15 Pro Max.

Ένας συνδρομητής του Reddit με το όνομα χρήστη “Commercial_Big_4378” μοιράστηκε την ιστορία του σχετικά με την κλοπή του iPhone του. Όταν του άρπαξαν το iPhone 15 Pro Max, έλαβε ένα μήνυμα κειμένου από κάποιον που αγόρασε το τηλέφωνο από τον κλέφτη ή και τον ίδιο τον κλέφτη που προσποιούταν ότι αγόρασε τη συσκευή.

Το κείμενο ανέφερε πως “αγόρασα το iPhone 15 Pro Max σου. Έχει μέσα τα μηνύματά σου, το email, τις κάρτες, την τράπεζα, τις σημειώσεις και προσωπικές πληροφορίες, ακόμα και τη SIM σου”. Στη συνέχεια ζητούσε από το θύμα να απενεργοποιήσει την εφαρμογή Find My στο κλεμμένο τηλέφωνο. Δηλαδή να κάνει αυτό που πραγματικά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς αν του κλέψουν το κινητό.

Αν το θύμα απενεργοποιήσει το Find My, τότε ο κλέφτης μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης Apple ID, να δημιουργήσει έναν νέο κωδικό πρόσβασης, να επαναφέρει το Face ID και να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις εφαρμογές. Το θύμα επικοινώνησε με την Apple και η συσκευή κλειδώθηκε. Το τηλέφωνο βρίσκεται τώρα κάπου στην Κίνα.

Αυτή η περίπτωση είναι ένα καλό παράδειγμα για το πόσο χρήσιμη είναι η λειτουργία Προστασία Κλεμμένης Συσκευής που παρουσίασε η Apple με την ενημέρωση iOS 17.3. Με ενεργοποιημένη αυτήν τη δυνατότητα, εάν το iPhone σας βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία, η εκτέλεση ορισμένων εργασιών θα απαιτήσει επιτυχή επαλήθευση του αναγνωριστικού του κατόχου της συσκευής από το Face ID ή το Touch ID.

Για πιο ευαίσθητα αιτήματα, όπως η απενεργοποίηση της εφαρμογής Find My, η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Apple ID ή η επαναφορά του Face ID ή του Touch ID, απαιτείται παύση μίας ώρας, ώστε ο κάτοχος της συσκευής να μπορεί να προσδιορίσει εάν η συσκευή του έχει κλαπεί ή χαθεί και αν είναι, επικοινωνήστε με την Apple για να κλειδώσετε τη συσκευή. Ακόμη και μετά το πέρας της μίας ώρας, το Face ID ή το Touch ID πρέπει να επαληθεύουν την ταυτότητα του κατόχου της συσκευής.

Εάν έχετε εγκαταστήσει το iOS 17.3, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την Προστασία κλεμμένης συσκευής μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Face ID & Passcode. Αφού πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μεταβείτε στην Προστασία Κλεμμένης Συσκευής και πατήστε “Ενεργοποίηση προστασίας”.

Να θυμάστε πως, αν σας κλέψουν το iPhone, δεν πρέπει να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή Find My για κανένα λόγο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση του τραπεζικού λογαριασμού σας και τη χρήση πιστωτικών καρτών για μη εξουσιοδοτημένες αγορές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό