20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ενίσχυση του στόλου στη Γαλάζια Πατρίδα»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τα πλοία έχουν οπλικά συστήματα και δυνατότητες κορβέτας» αναφέρουν τα τουρκικά μέσα

Επανεμφανίζεται στην Τουρκία ως ορολογία η «Γαλάζια Πατρίδα» και μάλιστα δια του υπουργού Άμυνας, ο οποίος μίλησε για ενίσχυση του στόλου στη Γαλάζια Πατρίδα.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε: «Ναυπηγούμε ταυτόχρονα 4 κορβέτες και 2 πλοία ανοιχτής θαλάσσης. Θα έχουμε από τους πιο ισχυρούς στόλους του κόσμου».

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ δήλωσε: «Mε τις 4 κορβέτες που ναυπηγούνται ταυτόχρονα σε δύο ναυπηγεία αλλά και την ταυτόχρονη ναυπήγηση αυτών των δυο πλοίων επιτήρησης ανοιχτής θαλάσσης είναι ένα πρωτοφανές γεγονός της ιστορίας της Τουρκίας αλλά και στην βιομηχανική ιστορία της χώρας μας. Αυτά τα πλοία δείχνουν το επίπεδο που εχει φτάσει η εθνική μας αμυντική βιομηχανία. Με την ένταξη αυτών των πλοίο μας, το ναυτικό μας θα αυξήσεις την ισχύ και την ικανότητα του στη Γαλάζια Πατρίδα και θα ενισχύσει τη θέση του ανάμεσα στους ισχυρούς στόλους του κόσμου».

Η Τουρκία καθέλκυσε ταυτόχρονα δύο περιπολικά πλοία ανοιχτής θαλάσσης «Αkhisar-Kochisar». Έχουν σχεδίαση και δυνατότητες ενίσχυσης οπλικών συστημάτων.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ενίσχυση του στόλου στη Γαλάζια Πατρίδα – Τα πλοία έχουν οπλικά συστήματα και δυνατότητες κορβέτας» – Η Τουρκία ναυπήγησε και την πρώτη κορβέτα για το ναυτικό του Πακιστάν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk ανέφερε: «Τα πλοία TCG Ακχισαρ και Kοτσχισαr έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης δράσης 21 ημερών στις θάλασσες , στη Γαλάζια Πατρίδα. Έχουν χώρο προσγείωσης ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Tα συγκεκριμενα πλοία έχουν βάση σχεδίασης τις κορβέτες κλασης ΑDA  έχουν όμως πιο απλούς αισθητήρες και όπλα. Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 76 χιλιοστών όμως ο υπόλοιπος οπλισμός μπορεί να ενισχυθεί περισσότερο και απο μια κορβέτα. Έχουν μήκος 99 μέτρων, πλάτος 14 μέτρων και στη Γαλάζια Πατρίδα αναπτύσσουν ταχύτητα 24 κόμβων».

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν πήγε στο Αζερμπαϊτζάν μετά την ήττα των Αρμενίων στο Ναγκόσμο Καραμπάχ. «Η νίκη του Αζερμπαϊτζάν υπερηφάνεια για την Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

«To Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιήσε μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση εντός των κυρίαρχων εδαφών του. Αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Τουρκία να βλέπει τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν να ολοκληρώνονται με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα και με σεβασμό στα δικαιώματα των αμάχων» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ετοιμάζει την ατζέντα του και την νέα ομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης
Καραμέρος στον ΣΚΑΪ: Δεν έχει υπάρχει ούτε εμφύλιος σπαραγμός ούτε διάσπαση
Το μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις ροές

TAGS:
Μανώλης Κωστίδης
Τουρκία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό