23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Επιχείρηση «σκούπα» – Μαζικές συλλήψεις υπόπτων για δεσμούς με τον ISIS

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη 304 υπόπτων που συνδέονται με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προχώρησαν την Παρασκευή oι τουρκικές αρχές όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά.

Με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ήρωες» σε 32 επαρχίες οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 304 ατόμων που είναι ύποπτοι για σύναψη στενών δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος. Η πλειονότητα των υπόπτων σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό εσωτερικών συνελήφθη στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τρομοκράτη να απειλήσει την ειρήνη και την ενότητα του λαού μας. Θα συνεχίσουμε τη μάχη με τις έντονες προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλί Γερλικαγιά αναρτώντας πλάνα από τις επιχειρήσεις που δείχνουν αστυνομικούς να μπαίνουν σε διαμερίσματα και κτίρια και να σέρνουν υπόπτους σε οχήματα.

32 İlde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “KAHRAMANLAR-34” Operasyonlarında 3⃣0⃣4⃣ şahıs yakalandı❗

Aziz Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize… pic.twitter.com/WKlpZVGMeN

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 22, 2023

Ο ISIS Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις σε ολόκληρη την Τουρκία, μεταξύ άλλων σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη την 1η Ιανουαρίου 2017, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 39 άτομα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας συνέλαβαν έναν κορυφαίο τρομοκράτη του ISIS υπεύθυνο για τα οικονομικά της τρομοκρατικής οργάνωσης στην περιοχή της Δαμασκού, σε μια επιχείρηση στη νοτιοανατολική επαρχία Μερσίνης της Τουρκίας.

Ο ISIS παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή τρομοκρατίας για την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει κινδύνους ασφαλείας από πολλές τρομοκρατικές ομάδες. Το 2013, η Τουρκία έγινε μια από τις πρώτες χώρες που ανακήρυξαν τον ISIS τρομοκρατική οργάνωση.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό