20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τουρκία: Αναβλήθηκε το Γαλατασαράι – Φενερμπαχτσέ για το Σούπερ Καπ μετά το φιάσκο με τη Σαουδική Αραβία και τα εθνικά σύμβολα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γαλατασαράι ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Παρασκευή (29/12, 19:45) την Φενερμπαχτσέ στον μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας, ωστόσο το ματς αναβλήθηκε μετά την απαγόρευση των διοργανωτών στους Τούρκους να επιδείξουν εθνικά σύμβολα.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει να εμφανίσουν την σημαία της χώρας του και πανό στα αγγλικά που θα έστελναν μήνυμα ειρήνης, ένα πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση τους κράτους τους, καθώς παράλληλα να ανακρουστεί και ο εθνικός τους ύμνος.

Εντούτοις, οι Σαουδάραβες τους ενημέρωσαν πως δεν θα τους επιτραπεί η επίδειξη εθνικών συμβόλων στη χώρα τους, με συνέπεια η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να απευθυνθεί σε μία έκτακτη συνεδρίαση για το τι μέλλει γενέσθαι. Έπειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων αποφασίστηκε πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά, σύμφωνα με αρχική ενημέρωση της TFF (Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

Μάλιστα, οι δύο ομάδες είχαν την (λανθασμένη όπως αποδείχθηκε) αντίληψη πως θα μπορούσαν να επιδείξουν όσα είχαν προγραμματίσει στο γήπεδο. Εντούτοις, μία ώρα πριν από τη σέντρα (19:45 ώρα Ελλάδας), οι αποστολές των Γαλατασαράι και Φενερμπαχτσέ δεν είχαν ακόμη αποχωρήσει από τα ξενοδοχεία τους, υποστηρίζοντας πως αν δεν τους επιτραπεί να φορέσουν τα μπλουζάκια με τον εθνικό ήρωά τους, δεν θα κατέβαιναν στο γήπεδο.

Οι Σαουδάραβες τοποθέτησαν αστυνομικούς στα αποδυτήρια, ώστε να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων, αν φυσικά πήγαιναν στο στάδιο, από το να βγουν με μπλουζάκια του Κεμάλ Ατατούρκ. Παράλληλα, φέρεται πως Τούρκοι φίλαθλοι κατήγγειλαν πως οι Αρχές τους απομάκρυναν από το γήπεδο επειδή φορούσαν φανέλες με τα «απαγορευμένα» μηνύματα.

Τελικά, λίγα λεπτά πριν τη σέντρα στο ματς, τα τουρκικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν ότι οι παίκτες των δύο ομάδων ενημερώθηκαν πως ο αγώνας αναβλήθηκε. Ταυτόχρονα, υποστηρίζεται πως ο πρόεδρος της TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί, παραιτήθηκε μετά από το όλο φιάσκο.

Η Γαλατασαράι, η Φενερμπαχτσέ και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσαν ανακοίνωση από κοινού για τους λόγους που δεν διεξήχθη η αναμέτρηση.

«Για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τους συλλόγους μας διοργανώσαμε γιορτή στο εξωτερικό με τέτοιο τρόπο που θα συνεισέφερε στην εικόνα και τις αξίες του τουρκικού ποδοσφαίρου και των συλλόγων μας.

Το Süper Kupa που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:45 αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ως αποτέλεσμα κοινής απόφασης που λάβαμε με τους συλλόγους λόγω κάποιων προβλημάτων στη διοργάνωση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τους σχετικούς φορείς και διοργανωτές της οικοδέσποινας χώρας για τις προσπάθειες που έγιναν για τη διεξαγωγή του Süper Kupa.

Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τουρκίας

Φενέρμπαχτσε

Γαλατάσαραϊ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό