15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τουρκάλα οικονομική αναλύτρια για την αύξηση επιτοκίων από Τουρκική Τράπεζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 15% σε μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής, εγκαταλείποντας τα μη συμβατικά οικονομικά μέτρα που προώθησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συσχετισμούς της μη ύπαρξης κανονικότητας στη χώρα σε σχέση με την αύξηση των επιτοκίων στην οποία προέβη η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, κάνει η οικονομική αναλύτρια Εμπρού Μπακί.

«Αν ζούσαμε σε μια κανονική περίοδο θα λέγαμε πως αυξήθηκαν τα επιτόκια στο 15% .  Θα λέγαμε πως είναι 6.5% πάνω και πως είναι μια μεγάλη αύξηση. Όμως δεν ζούμε κανονικά πράγματα, υπό κανονικές συνθήκες» εξήγησε προκειμένου να αιτιολογήσει την θέση της.

Όπως συνοψίζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης η κα Μπακί εξέφρασε την πεποίθηση πως οι πολίτες έχουν δίκιο να αναρωτιούνται δεδομένης της καθημερινότητας που βιώνουν με την εκτόξευση των τιμών στη χώρα.

Επεσήμανε τα ακριβά ενοίκια το κόστος των διδάκτρων για τα σχολεία με τους μισθούς να μην αρκούν έστω για τα τρόφιμα.

«Οι άνθρωποι δεν βγαίνουν απο τα σπίτια τους δεν μιλούν . Δυσκολεύονται» τόνισε προσθέτοντας πως τώρα θα είχαν δίκο να διερωτηθούν «μας λέγατε πως τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν, γιατί αυξήθηκαν;»

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 15% σε μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια τα μη συμβατικά οικονομικά μέτρα που προώθησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό