16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τουρισμός: Οι πόλεις που συμφέρει να κλείσεις Airbnb αντί για ξενοδοχείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μέσες τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη αυξήθηκαν φέτος πάνω από τον πληθωρισμό, ενώ οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτινάχθηκαν σε υψηλό πενταετίας. Με τους ταξιδιώτες, εν μέσω ακρίβειας, να κλείνουν τις διακοπές τους με γνώμονα το κόστος, το 80% προτίμησε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης έναντι των ξενοδοχείων.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες του Moneyzine εντόπισαν τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου τα καταλύματα Airbnb προσφέρουν καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία.

Η έρευνα αναζήτησε στοιχεία στο Airbnb.com και την Trivago, προκειμένου να εξακριβώσει το μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση τόσο για τα Airbnb όσο και για τα ξενοδοχεία σε 35 ευρωπαϊκές πόλεις, και κατέληξε στους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπου η επιλογή Airbnb είναι η πιο οικονομική επιλογή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Κωνσταντινούπολη, είναι η πόλη όπου τα Airbnbs παρέχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία.

Με μέσο όρο διανυκτέρευσης 45,37 δολάρια, είναι 61,77% φθηνότερα από τα ξενοδοχεία (μ.ό. 118,69 δολάρια), ενώ διαθέτουν τις δεύτερες χαμηλότερες τιμές από όλες τις πόλεις που αναλύθηκαν.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αθήνα, με τις μέσες τιμές ατις βραχυχρόνιες μισθώσεις να είναι κατά κατά 49,53% μικρότερες από την τιμή ενός κανονικού δωματίου ξενοδοχείου -69,67 δολάρια ανά διανυκτέρευση έναντι 138,05 δολαρίων στα ξενοδοχεία ανά διανυκτέρευση.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Λισαβόνα, με ένα Airbnb να κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 107,51 δολάρια ανά διανυκτέρευση σε σύγκριση με ένα κανονικό δωμάτιο ξενοδοχείου που κοστίζει 210,30 δολάρια.

Το Βερολίνο και το Παρίσι ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, με σημαντική διαφορά στις τιμές μεταξύ Airbnbs και ξενοδοχείων. Επιλέγοντας ένα Airbnb οι ταξιδιώτες εξοικονομούν κατά μέσο όρο 109,66 δολάρια στη γερμανική πρωτεύουσα και 111,38 δολάρια στην γαλλική.

Στον αντίποδα, Όσλο και Τίρανα είναι οι πόλεις όπου ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για μια διανυκτέρευση είναι περίπου 8 δολάρια φθηνότερο, κατά μέσο όρο, από ένα Airbnb.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό