16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τουλάχιστον 26 νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια σειρά ανεμοστρόβιλων που έπληξαν πόλεις στο Νότο και τις μεσοδυτικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σπίτια καταστράφηκαν και χιλιάδες έμειναν χωρίς ρεύμα μετά τις τεράστιες καταιγίδες που προκάλεσαν καταστροφές σε πολλές πολιτείες. Έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 80 ανεμοστρόβιλοι από τις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πολιτείες όπως το Αρκάνσας, το Τενεσί, το Ιλινόις, η Ιντιάνα, η Αλαμπάμα και το Μισισιπή είχαν θύματα. Μια καταιγίδα διέλυσε την πόλη Wynne του Αρκάνσας – μια κοινότητα περίπου 170 χιλιόμετρα (100 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας της πολιτείας, Little Rock.

Το Γυμνάσιο Wynne υπέστη σοβαρές ζημιές, με ορισμένα κτίρια να έχουν διαλυθεί. Μια από τις καθηγήτριές του, η Lisa Worden, δήλωσε ότι η απόφαση να αποσταλούν οι μαθητές νωρίτερα στα σπίτια τους ήταν κρίσιμη.

REUTERS/Cheney Orr

Η κυβερνήτης Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κήρυξε την Παρασκευή την πολιτεία του Αρκάνσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η εθνοφρουρά ενεργοποιήθηκε για να βοηθήσει στις προσπάθειες αποκατάστασης. Είπε ότι μίλησε με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την κατάσταση, ο οποίος υποσχέθηκε ομοσπονδιακή βοήθεια.

Οι καταιγίδες της Παρασκευής οδήγησαν επίσης στην κατάρρευση της οροφής ενός θεάτρου σε μια κατάμεστη συναυλία heavy metal στο Belere, στην πολιτεία του Ιλινόις, με αποτέλεσμα έναν θάνατο και 28 τραυματισμούς.

Καθώς οι καταιγίδες συνεχίζουν να κινούνται προς τα ανατολικά, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα σε πολλές πολιτείες. Η Βιρτζίνια, το Οχάιο και η Πενσυλβάνια έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με τον ιστότοπο US PowerOutage.

Σε ένα δελτίο, το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων προειδοποίησε ότι ορισμένοι από τους προβλεπόμενους ανεμοστρόβιλους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το έδαφος για μεγάλες αποστάσεις. Οι θανατηφόροι ανεμοστρόβιλοι έρχονται μια εβδομάδα μετά τον θάνατο 26 ανθρώπων στο Μισισιπή από έναν σπάνιο ανεμοστρόβιλο μακράς διαδρομής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό