23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τοξικό νέφος πνίγει το Νέο Δελχί

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Παρασκευή οι κάτοικοι του Νέου Δελχί στην Ινδία , ξύπνησαν με ένα πυκνό τοξικό νέφος που είχε καλύψει την πόλη. Το Νέο Δελχί αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές στον πλανήτη είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μόνιμο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπνασης, από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο.

Η τοξική ομίχλη, τροφοδοτούμενη από τις καύσεις φυτικών υπολειμμάτων καλλιεργειών, τις εκπομπές της βιομηχανίας και των οδικών μεταφορών, καλύπτει την πόλη των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το πρόβλημα κορυφώνεται στις αρχές του χειμώνα, κοντά στην ινδουϊστική γιορτή Ντιβάλι, η οποία συμπίπτει με τις εβδομάδες κατά τις οποίες δεκάδες χιλιάδες αγρότες του ινδικού βορρά καίνε τα υπολείμματα της συγκομιδής στους ορυζώνες.

Η πρακτική της καύσης φυτικών υπολειμμάτων των καλλιεργειών αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της ρύπανσης αυτής, η οποία πνίγει το Νέο Δελχί κάθε χρόνο και επιμένει παρά τις προσπάθειες των αρχών να πείσουν τους αγρότες να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους και τις απειλές για τη λήψη τιμωρητικών μέτρων.

Οι αρχές ανακοινώνουν τακτικά διάφορα σχέδια για τη μείωση της μόλυνσης του αέρα, ιδίως την αναστολή των οικοδομικών εργασιών, αλλά χωρίς μεγάλο αποτέλεσμα.

Μελέτη της βρετανικής ιατρικής επιθεώρησης The Lancet που δημοσιεύτηκε το 2020 απέδιδε 1,67 εκατομμύριο θανάτους, το προηγούμενο έτος, στην μόλυνση του αέρα στην Ινδία, εκ των οποίων σχεδόν 17.500 στην πρωτεύουσά της.

Η Ινδία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας. Η χώρα είδε τις εκπομπές της ανά κάτοικο να αυξάνονται κατά 29% την τελευταία επταετία και δείχνει απροθυμία να εφαρμόσει πολιτικές για τη σταδιακή κατάργηση των ρυπογόνων ορυκτών καυσίμων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό