16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τοξική ομίχλη στο Νέο Δελχί- Οι κάτοικοι αψήφησαν τις απαγορεύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια τοξική ομίχλη άρχισε να διαχέεται στο Νέο Δελχί την Κυριακή, καθώς οι κάτοικοι της πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία πρόσφατα αντιμετώπισε έντονη ρύπανση, αψήφησαν την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων τη νύχτα του Ντιβάλι, της ετήσιας ινδουιστικής γιορτής του φωτός.

Καπνογόνα ήταν ορατά στον ουρανό καθώς οι εορτάζοντες άφηναν πυροτεχνήματα το βράδυ για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη γιορτή της χώρας.

Κάθε χρόνο οι κυβερνητικές αρχές ή το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επιβάλλουν απαγορεύσεις για τα πυροτεχνήματα – αλλά μόνο σπάνια φαίνεται να εφαρμόζονται αυτές οι απαγορεύσεις.

REUTERS/Anushree Fadnavis

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα (AQI) και στους 40 σταθμούς παρακολούθησης στην πρωτεύουσα ήταν κατά μέσο όρο 219 σε κλίμακα 500, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής επιτροπής ελέγχου της ρύπανσης, υποδεικνύοντας “κακές” συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τους περισσότερους ανθρώπους σε παρατεταμένη έκθεση.

Τα στοιχεία του AQI έδειξαν επίσης ότι η συγκέντρωση των δηλητηριωδών σωματιδίων “PM2.5” σε ένα κυβικό μέτρο αέρα ήταν περίπου 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο – 20 φορές υψηλότερη από το συνιστώμενο ανώτατο όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν η χειρότερη στην ανατολική πόλη της Ινδίας, την Καλκούτα, ενώ το Δελχί ήταν το πέμπτο πιο μολυσμένο, σύμφωνα με την ελβετική ομάδα IQAir.

Οι γιατροί λένε ότι η ποιότητα του αέρα είναι πιθανό να επιδεινωθεί τη Δευτέρα, καθώς ο καπνός από τις κροτίδες παραμένει στον αέρα, προκαλώντας ενδεχομένως φαγούρα στα μάτια και ερεθισμό στο λαιμό.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό