20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τον Φεβρουάριο του 2024 το νέο Dacia Duster!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν μου ζητήσεις να ξεχωρίσω μία εταιρία η οποία να έχει πιάσει τον σφυγμό της αγοράς με τον βέλτιστο και πιο ολοκληρωμένο τρόπο, τότε δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την Dacia. Η ρουμάνικη εταιρία του ομίλου Renault προσφέρει value-for-money μοντέλα που καλύπτουν τις ανάγκες κινητικότητας του κόσμου χωρίς να αναλώνονται σε περιττές κινήσεις εντυπωσιασμού και χωρίς να αυξάνουν άσκοπα την τιμή τους με περιττές τεχνολογίες. Η αγορά το έχει αναγνωρίσει αυτό άλλωστε και έχει επιβραβεύσει την Dacia που είδε το 2022 να κλείνει με δύο μοντέλα της στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων (βλ. Sandero και Duster) και το 2023 να συνεχίζει με παρόμοιους ρυθμούς.
Αξίζει να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι κατά τους πρώτους 9 μήνες του ’23, η Dacia αύξησε τις πωλήσεις του Sandero κατά 18% στα 175.012 αυτοκίνητα και του… γερασμένου Duster κατά 7.5% στα 122.203 αυτοκίνητα. Το δημοφιλές SUV της εταιρίας όμως πλησιάζει στο τέλος του κύκλου ζωής του με την Dacia να ανακοινώνει επίσημα ότι ο αντικαταστάτης του θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, τον Φεβρουάριο του 2024, με στόχο να λανσαριστεί στην αγορά την επόμενη άνοιξη. Η αλήθεια είναι ότι κάτι είχαμε… ψιλιαστεί καθώς η 3η γενιά του Dacia Duster έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κυκλοφορεί καμουφλαρισμένο σε δημόσιους δρόμους αλλά σε κάθε περίπτωση, η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας δεν είναι κακή ώστε να γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφώσει.

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες λοιπόν, δείχνουν ότι το νέο Duster θα μεγαλώσει λίγο σε σύγκριση με τα 4.32 μέτρα της απερχόμενης γενιάς ενώ θα υιοθετήσει και έναν ακόμα πιο… σκληροτράχηλο σχεδιασμό. Έναν πιο τετραγωνισμένο σχεδιασμό με σαφείς επιρροές από το Bigster Concept ενώ ριζικά διαφορετικό αναμένεται να είναι και κάτω από την επιφάνεια καθώς η λογική (και οι φήμες) λέει ότι το νέο Duster θα χτιστεί πάνω στην σύγχρονη CMF-B αρχιτεκτονική που ήδη χρησιμοποιείται σε άλλα μοντέλα της εταιρίας – βλ. Sandero και Jogger. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις βελτιώσεις σε όλους τους τομείς (επιδόσεις, ραφινάρισμα, ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης κλπ), το Duster μάλλον θα υιοθετήσει και την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού με μία ή περισσότερες υβριδικές εκδόσεις. Ελπίζουμε μόνο να μην θυσιάσει τον value-for-money χαρακτήρα του, αν και οι κινήσεις της εταιρίας γενικώς και όχι μόνο στον συγκεκριμένο τομέα, μας καθησυχάζουν για το μέλλον καθώς τα στελέχη της Dacia δείχνουν να ξέρουν τι κάνουν, ποια είναι τα δυνατά σημεία της μάρκας και γιατί την προτιμά ο κόσμος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό