22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τον Φεβρουάριο η ανανεωμένη Skoda Octavia

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Skoda να έχει παρουσιάσει ήδη τα ολοκαίνουρια Superb και Kodiaq, η προσοχή στρέφεται αυτομάτως στα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Μοντέλα που έχουν ανάγκη την ανανέωση όχι γιατί… γέρασαν ή είναι παρωχημένα αλλά επειδή ο ανταγωνισμός είναι σκληρότερος από ποτέ και εφόσον θέλουν να διατηρήσουν το μερίδιο τους στην αγορά, πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν. Μοντέλα όπως η Octavia για την οποία η Skoda δημοσίευσε ήδη το πρώτο teaser της ανανεωμένης εκδοχής και ανακοίνωσε ότι αυτή θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της κάποια στιγμή εντός του Φεβρουαρίου.
Η teaser εικόνα δεν αποκαλύπτει πολλά πέραν του γεγονότος ότι η Skoda έχει εξοπλίσει την Octavia facelift με νέα φωτιστικά σώματα των οποίων μπορούμε ήδη να διακρίνουμε την LED υπογραφή. Η λογική λέει ότι ακόμα και αν δεν φαίνονται σε αυτό το σημείο, το ανανεωμένο μοντέλο θα διαθέτει επίσης ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες ενώ δεν αποκλείεται να δούμε να προστίθενται κάποια επιπλέον σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος ή/και κάποια επιπλέον χρώματα. Τις μεγαλύτερες αλλαγές πάντως, τις περιμένουμε στην καμπίνα όπου η ανανεωμένη Octavia ακόμα και αν δεν υιοθετήσει το design των σαφώς νεότερων Superb και Kodiaq, σίγουρα θα αποκτήσει νέα οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και αναμένεται να ενσωματώσει κάποιες μικρές ή λίγο μεγαλύτερες αλλαγές με στόχο την βελτίωση της πρακτικότητας και της εργονομίας.

Όσον αφορά στα μηχανικά, η φιλοσοφία ενός facelift δεν επιτρέπει πολλές διαφοροποιήσεις, προσθήκες ή αφαιρέσεις. Έτσι, η Octavia θα συνεχίσει να προσφέρει μία ευρεία γκάμα κινητήρων που αποτελείται από σύνολα βενζίνης 1.0, 1.5 και 2.0 λίτρων καθώς και πετρελαιοκινητήρες 2.0 λίτρων. Ως γνωστόν, η Skoda εξελίσσει και την ηλεκτρική εκδοχή του μεσαίου sedan της αλλά αυτή δεν πρόκειται να είναι έτοιμη πριν περάσει το μέσο της δεκαετίας οπότε όποιος αναζητά κάποιο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο με δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων, θα είναι αναγκασμένος να εξετάσει την προοπτική της plug-in υβριδικής έκδοσης που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διατηρήσει την θέση της στην οικογένεια της Octavia.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό