19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τον Φεβρουάριο η ανακοίνωση της μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού συμφώνου για το μεταναστευτικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τον Φεβρουάριο ανακοίνωση σχετικά με την μεταρρύθμιση των Συνθηκών, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως σημείωσε, «τον επόμενο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκθέσει τις ιδέες μας σε μια ανακοίνωση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, ενόψει της συζήτησης των ηγετών που διοργανώνει η Βελγική Προεδρία». Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος της θητείας θα υπάρχει η τελική απόφαση για το Σύμφωνο για το μεταναστευτικό και το άσυλο, ενώ σε σχέση με την Ουκρανία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία screening σε συνέχεια την απόφασης των ηγετών της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Εν τω μεταξύ, θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε και για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις, για να προετοιμαστούμε για μια Ένωση 30 και πλέον κρατών – μελών» πρόσθεσε. Όσον αφορά τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο οποίος δεν εγκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου εξαιτίας της διαφωνίας της Ουγγαρίας, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός δεν αφορά μόνο την Ουκρανία. Πρόκειται για την ανταγωνιστικότητα. Πρόκειται για τη μετανάστευση. Πρόκειται για την υποστήριξή μας στα Δυτικά Βαλκάνια. Έχει να κάνει με την αλληλεγγύη όταν χτυπούν φυσικές καταστροφές (όπως πλημμύρες και πυρκαγιές). Αυτές είναι προτεραιότητες που μοιραζόμαστε συλλογικά και είμαι βέβαιη ότι μια λύση των 27 είναι εφικτή».

Αναφορικά με την Ουγγαρία, ανέφερε ότι έλαβε προχρηματοδότηση στο πλαίσιο του RePowerEU. «Αυτή η προχρηματοδότηση δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση. Αυτοί είναι οι κανόνες που όλοι έχουμε συμφωνήσει».

Τέλος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «μόνο μαζί μπορούμε να απαντήσουμε στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Το μεγαλύτερο μάθημα αυτών των τεσσάρων ετών είναι πως, όταν είμαστε ενωμένοι, η Ευρώπη στέκεται δυνατή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό