23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι (πρέπει ) να κάνεις όταν σε λένε Καραμανλή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, δεν είναι ένας απλός βουλευτής. Καλώς ή κακώς φέρει ένα ιστορικό όνομα που έχει ειδικό βάρος. Τόσο για την παράταξή του όσο και για την χώρα. Για αυτό όταν σε λένε Καραμανλή, οφείλεις να πράττεις όπως ο Καραμανλής. Διότι πράγματι το όνομα μιας πολιτικής οικογένειας σου ανοίγει πόρτες, αλλά ταυτόχρονα σε φορτώνει με ένα δυσανάλογο βάρος.

Ένας λοιπόν Καραμανλής με την πολιτική του συμπεριφορά σε κάθε επίπεδα οφείλει να κάνει την διαφορά και να μην συμπεριφέρεται λες και είναι ο Γουλιμής. Και για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Γουλιμής, τους γράφουμε την ιστορία: Η φράση «ανθ’ ημών Γουλιμής», που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα όταν θέλουμε να υποβαθμίσουμε κάποιον, ειπώθηκε από τον Χαρίλαο Τρικούπη στις εκλογές του 1895. Τότε το αποτέλεσμα έδωσε τη νίκη στον αντίπαλό του Θεόδωρο Δηλιγιάννη, ενώ ο Τρικούπης δεν εκλέχθηκε ούτε καν βουλευτής, καθώς τη θέση του -με διαφορά μόλις τεσσάρων ψήφων- πήρε ο άσημος Μιλτιάδης Γουλιμής! Για την ακρίβεια, η πλήρης φράση που εκστόμισε ο μεγάλος πολιτικός μετά την εκλογική ήττα του ήταν: «Ανθ’ ημών, λοιπόν, βουλευτής ο κύριος Γουλιμής. Καληνύχτα σας».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλή, λοιπόν για να επανέλθω στην εισαγωγή του σημερινού σημειώματος, δεν μπορεί να εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ούτε ένοχα, ούτε αποστασιοποιημένα από την τραγωδία των Τεμπών. Και εάν πράγματι πιστεύει ότι δεν έχει καμία ποινική ευθύνη, για τα όσα συνέβησαν, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να κάνει την υπέρβαση και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ήδη μια σειρά από βουλευτές της ΝΔ, αρχίζουν να τον…εκθέτουν.

Όσο ο Κώστας Αχ. Καραμανλή, αφήνει το θέμα να σέρνεται τόσο κάνει κακό στην παράταξή του, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. Το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο αρχίζει να εξαντλείται και ο χρόνος δεν μετρά υπέρ του.

Μετά μάλιστα και από τις δηλώσεις του προκατόχου του στο Υπουργείο Χρ. Σπίρτζη ότι η σύμβαση 717 δεν ευθύνεται για την τραγωδία, έχει έναν ακόμη λόγο να ζητήσει την άρση ασυλίας του. Και να πάρει μαζί του το πόρισμα των 600 σελίδων της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής και να το πάει ο ίδιος στον Εισαγγελέα.

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής  δεν μπορεί πλέον να παραμένει κρυπτόμενος. Οφείλει να εμφανιστεί και να «καθαρίσει» το όνομά του. Για να μην περάσει στην ιστορία ως ο Καραμανλής που έβαλε ταφόπλακα στην ιστορία δυο γενεών. Όταν σε λένε Καραμανλή πρέπει να φέρεσαι και ως Καραμανλής, και ουχί ως Γουλιμής…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό