17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα πυρόπληκτο ζώο

Ειδήσεις Ελλάδα

Εάν αποφασίσατε να υιοθετήσετε, ή να φιλοξενήσετε προσωρινά, έναν πυρόπληκτο σκύλο, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τον φροντίσετε και πώς θα τον βοηθήσετε να ξεπεράσει τα ψυχικά του τραύματα.

Αν φέρουμε λοιπόν στο σπίτι μας έναν πυρόπληκτο σκύλο, θα πρέπει να φροντίσουμε για τα εξής:

Να βρούμε έναν ήσυχο χώρο μέσα στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορεί να νιώσει ασφάλεια.

Να έχει σε κοντινή απόσταση το νερό του, το οποίο πρέπει να είναι άφθονο, και, φυσικά, να σε δροσερό σημείο, όπως και το ζώο.

Να δίνουμε συχνά φαγητό, σε μικρές ποσότητες. Αν δεν θέλει να φάει, δεν τον πιέζουμε. Αφήνουμε το φαγητό κοντά του έτσι ώστε, όταν θελήσει, να το φάει.

Να μην ενοχλούμε το ζώο. Τα χάδια, για αρχή, να είναι περιορισμένα, εκτός αν το ζώο μας το ζητήσει και έρθει κοντά μας. Δείχνουμε την αγάπη μας όταν είμαστε δίπλα στο ζώο, αλλά χωρίς να το ενοχλούμε. Το ζώο, όταν ηρεμήσει, θα μας δείξει την ευγνωμοσύνη του στον μέγιστο βαθμό.

Να μην έχει διέξοδο από παράθυρα, πόρτες, μπαλκονόπορτες καθώς είναι πιθανό το ζώο έχει τάσεις φυγής.

Να δώσουμε χρόνο για να μας γνωρίσει καλύτερα. Τρείς εβδομάδες είναι ένας καλός χρόνος. Έπειτα, να επιλέξουμε να καλέσουμε επισκέπτες (ένα με δύο άτομα, το πολύ) στο σπίτι.

Τα παιχνίδια και ο όποιος καλλωπισμός να είναι σε δεύτερο, τρίτο χρόνο, εφόσον δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή.

Να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη βόλτα, για να μη χαθεί το ζώο, και θα πρέπει να γίνεται για τη βασική του ανάγκη. Αν μπορούμε να την αποφύγουμε για την πρώτη εβδομάδα, θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Η σταδιακή γνωριμία με τον χώρο, το περιβάλλον, τους φίλους μας, είναι αυτό που χρειάζονται τα ζώα.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό