18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τι λες γι’ αυτό το Suzuki Jimny των €56.600;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Twisted είναι μία εταιρία με έδρα το Yorkshire της Αγγλίας που εξειδικεύεται στην αναβάθμιση του κλασικού Land Rover Defender. Ασχολείται και με τα υπόλοιπα μοντέλα της Land Rover, όπως το Discovery και το Range Rover αλλά το φόρτε της, το πάθος της και το μοντέλο που την τοποθέτησε στον χάρτη ήταν και είναι το Defender. Τέτοια είναι η δημοτικότητα του Suzuki Jimny όμως που η Twisted “αναγκάστηκε” να ασχοληθεί μαζί του και τώρα έχει φτάσει στο σημείο που μπορεί να μοιραστεί μαζί μας κάποιες πρώτες φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες.

Δεδομένου ότι το μοντέλο της αγγλικής εταιρίας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, η Twisted δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες καθώς κάποια πράγματα ενδεχομένως να αλλάξουν μέχρι να περάσει στην παραγωγή αλλά ακόμα κι έτσι, οι επεμβάσεις του βελτιωτικού οίκου είναι αρκετές ώστε να τονίσουν τον χαρακτήρα του ιαπωνικού SUV. Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Twisted, Charles Fawcett, δήλωσε άλλωστε ότι το Suzuki Jimny μοιάζει με “ένα μικρό Defender, με παρόμοια αρχιτεκτονική, παρόμοιο κινητήριο σύνολο και μία αναλογική αίσθηση”, οπότε η αναβάθμιση του έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αλλοιωθεί η ιδιοσυγκρασία του ιαπωνικού off-roader.

Η Twisted έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες αν και οι διαφορές ανάμεσα τους είναι περισσότερο αισθητικές. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως το Jimny by Twisted βασίζεται στην επαγγελματική έκδοση του μοντέλου που εξοπλίζεται με έναν 1500άρη, ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο και φυσικά, το σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας – με λίγα λόγια, η μοναδική εκδοχή του που είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη. Το πρώτο πράγμα που γίνεται εμφανές είναι οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος που “ντύνονται” με off-road ελαστικά ενώ αν κρίνουμε από την απόσταση από το έδαφος, το minimum των επεμβάσεων στην ανάρτηση περιλαμβάνει ένα lift-kit.

Σύμφωνα με την αγγλική εταιρία, οι επεμβάσεις δεν σταματούν εκεί. Έχει τοποθετηθεί επιπλέον ηχομόνωση, έχει αναβαθμιστεί το ηχοσύστημα και η καμπίνα ενώ δεν λείπουν οι αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και το κινητήριο σύνολο. Όπως είπαμε, δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς αυτές θα αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στο 2023 αλλά η Twisted κάνει λόγο για μία “πλήρη μετατροπή” η οποία φυσικά δεν είναι φθηνή… Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία αρχική τιμή της τάξης των 50.000 λιρών ή περί τα €56.600 με την τρέχουσα ισοτιμία και αυτά είναι πολλά χρήματα για ένα Suzuki Jimny. Δικαιολογούνται κατά την γνώμη σου από το εύρος της αναβάθμισης;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό