18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τι λένε οι πολίτες για ελεύθερους επαγγελματίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Την σοβαρότητα του προβλήματος της Φοροδιαφυγής αναγνωρίζουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι πολίτες, και περίπου ο ένας στους δύο βλέπει θετικά το φορολογικό νομοσχέδιο  κρίνοντας το ως αποτελεσματικό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά .

Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης, θεωρούν τη φοροδιαφυγή σοβαρό πρόβλημα σε ποσοστό 87,9%, ενώ στην αξιολόγηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Το 59,8% το 59,8% πιστεύει πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση και το 47,7% θεωρεί πως θα είναι αποτελεσματικό και θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή.

Από αυτούς που θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα με την φοροδιαφυγή το 48,6% θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Το 39% θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Μόνο το 10% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μέτριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν ότι η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο πρόβλημα σε ποσοστό 78,5%. Το 21,2% αυτών θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι μέτριο.

Περίπου το 60% των ερωτηθέντων (59,8%) εκτιμά πως το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αυτοαπασχολούμενων και των ελευθέρων επαγγελματιών είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Το 27% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι ο φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να είναι σταθερός, ανεξάρτητα από τον τζίρο της επιχείρησης και τον αριθμό των εργαζομένων. Το ίδιο πιστεύει και το 35% των ερωτηθέντων ελεύθερων επαγγελματιών. Το 62,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο τζίρος και όσο περισσότεροι είναι οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση. Την ίδια άποψη έχει και το 49,5% των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό