21.4 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Τι θα γίνει με τους Έλληνες που μένουν παγιδευμένοι στη χώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε 74 ανέρχονται οι Έλληνες στο Σουδάν που μέχρι στιγμής έχουν επικοινωνήσει με τις προξενικές αρχές της χώρας μας, ζητώντας να απομακρυνθούν. Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσανιώτης σημείωσε ότι «η επιχείρηση απομάκρυνσης αυτών των ανθρώπων θα γίνει όταν υπάρχει ασφάλεια και ασφαλής δίοδος». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό «αλλά είναι και πράγμα που δεν ανακοινώνεται».

Υπό τον συντονισμό της Γαλλίας και συντεταγμένα θα απομακρυνθούν οι Έλληνες από το Σουδάν, σύμφωνα με τον υφυπουργό. Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν αφορά μόνο Έλληνες.

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αναφέροντας:

«Συζητήσαμε για την κατάσταση στο Σουδάν. Επισήμανα το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα, στο πλαίσιο και της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας & της ανάγκης παροχής αρωγής προς αυτήν. Υπό το φως των ανωτέρω, συζητήθηκαν επίσης: πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ανάγκη άμεσης ανακωχής τήρηση αρχής μη ανάμειξης τρίτων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών».

Υπό το φως των ανωτέρω, συζητήθηκαν επίσης: 🔹πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των 🇬🇷 ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες 🔹ανάγκη άμεσης ανακωχής 🔹τήρηση αρχής μη ανάμειξης τρίτων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών. (2/2)

— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 18, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό