18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τι θα αλλάξει στα μεταχειρισμένα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο ταχέως εξελισσόμενο τοπίο των ηλεκτρικών οχημάτων, έχει προκύψει ένα νέο πεδίο μάχης: η πιστοποίηση της “υγείας” και της απόδοσης των χρησιμοποιημένων μπαταριών EV.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα, όπου τα χιλιόμετρα και τα έτη παρέχουν ενδείξεις αποτίμησης, η αξία των ηλεκτρικών οχημάτων συνδέεται στενά με την αυτονομία οδήγησης και την ικανότητα διατήρησης φόρτισης της μπαταρίας.

Νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Altelium και η Aviloo πρωτοστατούν, αναπτύσσοντας καινοτόμες δοκιμές για την ακριβή και γρήγορη μέτρηση της υγείας της μπαταρίας, απαραίτητη για την αναπτυσσόμενη αγορά μεταχειρισμένων EV.

Η Altelium, μια νεοφυής επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιάζει να λανσάρει το τεστ και το πιστοποιητικό κατάστασης της υγείας της μπαταρίας EV μέσω περισσότερων από 7.000 εμπόρων στις ΗΠΑ και 5.000 εμπόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεργαζόμενη με παρόχους υπηρεσιών όπως η Assurant και η GardX.

Εν τω μεταξύ, η Aviloo, μια αυστριακή startup, εισήγαγε μια δοκιμή που αποκαλύπτει ότι μετά από 100.000 χιλιόμετρα, η υγεία της μπαταρίας EV μπορεί να διαφέρει σημαντικά λόγω των συνηθειών φόρτισης.

 Αυτές οι κρίσιμες πληροφορίες αναδιαμορφώνουν την αγορά μεταχειρισμένων EV, όπου οι συμβατικές μετρήσεις αποτίμησης δεν έχουν και τόσο νόημα.

Οι ακριβείς εκτιμήσεις των μπαταριών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η αγορά EV γνωρίζει μια αύξηση των νέων πωλήσεων, με πάνω από 1,2 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα να πωλούνται στην Ευρώπη το 2021, πολλά από τα οποία θα εισέλθουν σύντομα στην αγορά μεταχειρισμένων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό