18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τι ευχήθηκαν Κάρολος, Αλβέρτος και άλλοι εστεμμένοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις ευχές τους για μια υπέροχη και ευτυχισμένη πρωτοχρονιά έστειλαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέλη των βασιλικών οικογενειών.

Στα μηνύματά τους έκαναν λόγο κυρίως για ευημερία των λαών ενώ επίσης ευχήθηκαν ειρήνη στον κόσμο και υγεία.

Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Η Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας ευχήθηκε «Καλή χρονιά» με μια ανάρτηση που ανέβασε στο X (πρώην Twitter).

Η ανάρτηση απεικονίζει το φωτισμένο παλάτι του Μπάκινγχαμ όπου από πάνω σκάνε μια σειρά από πυροτεχνήματα. Καθώς τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό πάνω από το παλάτι σχηματίζεται η ευχή: «Καλή χρονιά».

Αλβέρτος και Σαρλίν του Μονακό

Τις δικές του ευχές έστειλε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό συνοδευόμενος από την εκθαμβωτική σύζυγό του Σαρλίν.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Αλβέρτος έκανε αναφορά σε “δύσκολους καιρούς” και μαζί ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους.

Η Σαρλίν έκλεψε τις εντυπώσεις με αυτοκρατορική εμφάνιση καθώς φορούσε μια βελούδινη τουαλέτα στο χρώμα του κρασιού, δια χειρός Ralph Lauren. Το φόρεμα της είχε μακριά μανίκια και ασύμμετρο γιακά, ενώ ολοκλήρωσε το look με ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια. Τα κομψά ξανθά μαλλιά της ήταν χτενισμένα στο πλάι, ενώ το μακιγιάζ της ήταν απαλό και κολακευτικό.

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έδωσε τις δικές της ευχές για το 2024 σε ένα λιτό μήνυμα που ανάρτησε σε story στο Instagram αναφερόμενη στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και 3 μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Παλαιστινιακής καταγωγής βασίλισσα της Ιορδανίας ανέβασε ένα κείμενο στο οποίο ανέφερε ότι είναι δύσκολο να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά ενώ ο πόλεμος μαίνεται. Μάλιστα έχει αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ της και στη θέση της έχει βάλει μια μαύρη εικόνα δείχνοντας έτσι το πένθος για τον λαό της.

«Είναι αδύνατο να γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά γνωρίζοντας ότι θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο που η χρονιά τελειώνει με απίστευτα δεινά στη Γάζα. Το 2023 έχει ρίξει μια σκοτεινή σκιά στη συλλογική μας Ανθρωπότητα. Συνειδητοποιούμε ότι κάποιες ζωές είναι, φαινομενικά, αναλώσιμες και ότι οι διεθνείς νόμοι και αρχές είναι προνόμια για ορισμένους και όχι δικαιώματα για όλους.

Αλλά μέσα στο σκοτάδι, το 2023 έδειξε επίσης ένα λαμπρό φως σε χιλιάδες πράξεις ανθεκτικότητας, ηρωισμού και θυσίες πίστης. Σε ανθρώπους που λένε την αλήθεια στην εξουσία. Ένα εκατομμύριο αναρτήσεις και διαμαρτυρίες για λογαριασμό αγνώστων που ζουν πολλά μίλια μακριά. Επέλεξα να βάλω το πρόσωπό μου σε αυτό το φως. Επιλέγω να πιστεύω στη δύναμη της ανθρώπινης καλοσύνης. Προσευχόμαστε ο νέος χρόνος να φέρει ειρήνη σε όλους μας».

Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της βασίλισσας Μαργαρίτας που αποφάσισε να ανακοινώσει την παραίτησή της από τον Δανέζικο θρόνο, ύστερα από 52 χρόνια μοναρχίας. 

Η αδελφή της Άννας Μαρίας στον πρωτοχρονιάτικο λόγο της, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Γνωστή για την οικολογική της συνείδηση, η βασίλισσα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αποτελέσματα που έφερε η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα COP28 που διεξήχθη στα τέλη του Νοεμβρίου στο Ντουμπάι. 

«Μόλις γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, τις υπέροχες γιορτινές μέρες, με χριστουγεννιάτικα δέντρα, αναμμένα κεριά και παιδιά γεμάτα προσδοκίες. Την πιο σκοτεινή εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα λάμπουν έντονα. Τώρα το νέο έτος είναι προ των πυλών, απόψε γιορτάζουμε την Πρωτοχρονιά. Είναι μπροστά μας ένας χρόνος, τον οποίο θα συναντήσουμε με προσδοκία αλλά και με ανησυχία, γιατί βλέπουμε αναταράξεις και ανατροπές στον κόσμο γενικότερα. Κάποια χρόνια ξεχωρίζουν ξεκάθαρα στο μυαλό μας γιατί τα συνδέουμε με συγκεκριμένα γεγονότα», είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό