18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τι εκτιμούν ειδικοί για το «μανιτάρι» μετά τη σύγκρουση των τρένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη μελετούν  ερευνητές, εκτιμώντας πως προέκυψε πιθανότητα από τα λάδια που είχαν στις μηχανές τους.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων οδήγησε στην αύξηση της θερμοκρασίας ξεπερνώντας το όριο της αυτανάφλεξης, καθώς αφού έσπασε το δοχείο, εκτοξεύτηκαν τα λάδια και πήραν φωτιά δημιουργώντας το τεράστιο μανιτάρι που έχει καταγραφεί σε βίντεο συστήματος ασφαλείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών. Μάλιστα όπως είχε σημειώσει τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στα τρία πρώτα βαγόνια ήταν από 1.200 μέχρι 1.500 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, η έρευνα των πραγματογνωμόνων θα δώσει τις τελικές απαντήσεις σχετικά με το τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη, καθώς η εμπορική αμαξοστοιχία δεν μετέφερε κάποιο εύφλεκτο υλικό, αλλά λαμαρίνες, φρούτα και σιτηρά.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα άφησε πίσω του δεκάδες νεκρών, ενώ έχει συγκλονίσει ολόκληρη την χώρα. Σημειώνεται ότι 22 άτομα βρίσκονται σε νοσοκομεία μετά το τραγικό συμβάν, με τους πέντε να νοσηλεύονται στην Εντατική. Την ίδια στιγμή οι έρευνες οδεύουν προς την τελική τους φάση, ενώ ο συνολικό αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών φτάνει τους 57.  Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος.

(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία παράδοσης των σορών στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες ορισμένων θυμάτων.

Η 24χρονη Ιφιγένεια κηδεύτηκε το πρωί στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά. Απαρηγόρητοι η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι των Γιαννιτσών την έραναν με λευκά ροδοπέταλα. Ένα λευκό μπαλόνι με μια κορδέλα έφυγε ψηλά στον ουρανό κατά τη διάρκεια του τελευταίου αποχαιρετισμού.

Βαθιά θλίψη και στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κορδελιό όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον 67χρονο Γιώργο. «Συγκλονισμένοι είμαστε. Όλοι για όλους όχι μόνο για το Γιώργο» θα πει ένας από τους φίλους του άτυχου 67χρονου που βρήκε το θάνατο στο μοιραίο τρένο.

Στον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη συγγενείς, φίλοι , πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον 28χρονο Σωτήρη Καραγεωργίου, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με τον φίλο του Δημήτρη. Δεν κατάφεραν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Ανείπωτος ο πόνος, αμέτρητα τα «γιατί» για πολλές οικογένειες που κηδεύουν τους αγαπημένους τους, θύματα του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που καταγράφεται στη χώρα.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς αναζητούν απαντήσεις και δικαίωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό