21.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τι είναι το «Attack On Titan» που έγινε παγκόσμιο viral

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τελευταίο επεισόδιο της εξαιρετικά δημοφιλής σειράς anime “Attack on Titan” θα προβληθεί σήμερα Σάββατο (4/11), σηματοδοτώντας το τέλος μιας 10ετούς σειράς που χαρακτηρίζεται από κορυφαία κινούμενα σχέδια και μια τραγική ιστορία που γοήτευσε το δυτικό κοινό και το καθιέρωσε ως βασικό στήριγμα της ποπ κουλτούρας — δύο επιτεύγματα που υποστηρίζονται από ρεκόρ αξιολογήσεων και ζήτησης.

Τι είναι το «Attack On Titan» που έγινε παγκόσμιο viral

Το Attack on Titan είναι Ιαπωνική σειρά μάνγκα που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Χάιτζμε Ισαγιάμα. Έγινε μέρος του Bessatsu Shōnen Magazine της Kodansha από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Το Attack on Titan έγινε κριτική και εμπορική επιτυχία, και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, το μάνγκα είχε ήδη πουλήσει 110 εκατομμύρια αντίτυπα, κάνοντάς το μία από τις σειρές μάνγκα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το «Attack on Titan» έχει εννέα συμμετοχές στα κορυφαία 100 τηλεοπτικά επεισόδια του IMDB ανά βαθμολογία, με εκπομπές όπως το «Breaking Bad», «Game of Thrones» και «Succession», με το επεισόδιο με την υψηλότερη βαθμολογία του anime να κατατάσσεται στο Νο. 16. Το «Attack on Titan» έγινε η πιο δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή anime στον κόσμο από το 2022-2023, σύμφωνα με την Parrot Analytics. Η Parrot Analytics βρήκε επίσης ότι το anime ήταν η πιο περιζήτητη εκπομπή στο Netflix τον Φεβρουάριο του 2022, έχοντας σχεδόν 60 φορές τη ζήτηση μιας μέσης σειράς στο Netflix για τον μήνα και ξεπερνώντας εκπομπές όπως “The Walking Dead”, “Stranger Things, “The Witcher” και “Cobra Kai.” Η εκπομπή έχει βαθμολογία κριτικών 95% στο Rotten Tomatoes που υποστηρίζεται από βαθμολογία κοινού 94%, σχεδόν τον αριθμό των βαθμολογιών κριτικών που παραδοσιακά δίνονται σε mainstream εκπομπές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό