16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται η Kate Middleton;

Ειδήσεις Ελλάδα

«H ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», τόνισε η Kate Middleton την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Kate Middleton, αφού ανακοίνωσε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Με ένα συγκινητικό βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό Prince and Princess of Wales στο Instagram, η Kate εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν είχε μιλήσει νωρίτερα για το πρόβλημα υγείας της, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει τον τύπο του καρκίνου που αντιμετωπίζει ή το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Όπως τόνισε η πριγκίπισσα της Ουαλίας «Ήταν δύο απίστευτα δύσκολοι μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων».

Το μήνυμα της Χρουσαλά για την Kate Middleton και η αντίδραση της Χρηστίδου

https://www.instagram.com/reel/C402JKPtLVB/

Σχετικά με τον τρόπο που έγινε η διάγνωση εξήγησε ότι τον Ιανουάριο, αφότου υποβλήθηκε σε μία χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπήρχε καρκίνος.

Από τα συμφραζόμενα διαπιστώνουμε ότι η Kate Middleton είχε κάποιον όγκο, ο οποίος δεν είχε θεωρηθεί κακοήθης, ωστόσο, μετά την αφαίρεσή του αποδείχτηκε ότι ήταν.

«Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», τόνισε.

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry στέλνουν ευχές στην Kate – Viral το βίντεο για τον καρκίνο

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται η Kate Middleton;

Η Dr. Marleen Meyers, ογκολόγος και διευθύντρια του Cancer Survivorship Program στο Κέντρο Καρκίνου Perlmutter του NYU Langone, δήλωσε στην εφημερίδα The Post ότι είναι δύσκολο να σχολιάσουμε τη θεραπεία της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, αφού δεν είναι γνωστός ούτε ο τύπος ούτε το στάδιο της θεραπείας.

Σε γενικές γραμμές, όμως, εξήγησε ότι η προληπτική χημειοθεραπεία αποσκοπεί στη μείωση του κινδύνου. «Η προληπτική χημειοθεραπεία, που ονομάζεται επίσης επικουρική χημειοθεραπεία, χρησιμοποιείται μερικές φορές μετά την αφαίρεση του πρωτοπαθούς καρκίνου για να προσπαθήσει να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά η ογκολόγος.

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάποιον που διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου λόγω του οικογενειακού ιστορικού, του τρόπου ζωής του ή της ύπαρξης προκαρκινικής κατάστασης.

«Συχνά χορηγούμε προληπτική χημειοθεραπεία για διάφορα είδη καρκίνου για να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε μικροσκοπικά κύτταρα που δεν φαίνονται στις εξετάσεις, αλλά μπορούν να αναπτυχθούν αν αφεθούν χωρίς θεραπεία», πρόσθεσε ο Meyers.

Η επικουρική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν άλλες μέθοδοι θεραπείας δεν είναι αποτελεσματικές, αν και η επιλογή να υποβληθεί κανείς σε προληπτική χημειοθεραπεία εξαρτάται από τον τύπο και το στάδιο του καρκίνου, αν είναι δεκτικός στην ορμονοθεραπεία και τον αριθμό των λεμφαδένων που εμπλέκονται, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

«Το όφελος από τη διενέργεια αυτής της μεθόδου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στάδιο του καρκίνου και τον τύπο του καρκίνου, και αυτές δεν είναι πληροφορίες που έχουμε για την πριγκίπισσα της Ουαλίας», εξήγησε ο Meyers.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό