21.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Τι είναι η δίδυμη φλόγα και τι διαφορά έχει από την αδελφή ψυχή;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια «δίδυμη φλόγα» δεν είναι απαραίτητα μια ρομαντική αδελφή ψυχή ή αυτό που κάποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει «το ένα» — αλλά πάντα θα αλλάζει τη ζωή σας, συχνά από την πρώτη κιόλας φορά που διασταυρώνεστε.

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που άλλαξε εντελώς την πορεία της ζωής σας;

Μπορεί να ήταν η δίδυμη φλόγα σου. Δεν είστε σίγουροι ακριβώς γιατί, αλλά η συνάντηση φαίνεται προορισμένη. Μπορεί να μην είναι ο συνηθισμένος τύπος σας ή κάποιος που περιμένατε να ερωτευτείτε. Αν οι σχέσεις δίδυμης φλόγας μπορούσαν να συνοψιστούν σε μια λέξη, θα ήταν «έντονο». Αυτό είναι ένα άτομο με το οποίο έχετε μια τόσο έντονη σύνδεση, που δεν αισθάνεται τίποτα λιγότερο από έναν καταλύτη πνευματικής ανάπτυξης. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει ο όρος «δίδυμη φλόγα»; Και, ίσως το πιο σημαντικό, πώς ξέρετε πότε έχετε βρει το δικό σας;

«Αυτές οι υψηλού επιπέδου πνευματικές σχέσεις αγάπης υπάρχουν, αλλά υπάρχει μια αρκετά σοβαρή παρανόηση του τι σημαίνει αυτό», λέει η ψυχοπνευματική μέντορας και προπονήτρια αγάπης Lisa Vallejos. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι μια σύνδεση διπλής φλόγας είναι το ίδιο πράγμα με μια ρομαντική αδελφή ψυχή και χρησιμοποιούν τους όρους εναλλακτικά, αλλά αυτά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα, είχατε ποτέ μια πλατωνική φιλία που αισθάνθηκε τόσο βαθιά όσο κάθε ρομάντζο αδελφής ψυχής, ίσως αφήνοντάς σας παρόμοια τραύματα μάχης και ιστορίες επικής περιπέτειας; Ή, ίσως ξεκινήσετε μια νέα δουλειά περιμένοντας να μισείτε τους συναδέλφους σας, αλλά καταλήγετε να βρείτε έναν μέντορα που αισθάνεται σαν μια γονική φιγούρα που σας έλειπε. «Μπορεί να είναι ακόμη και μια σχέση γονέα-παιδιού. σίγουρα δεν χρειάζεται να είναι ρομαντικό», σημειώνει ο Vallejos.

Η δίδυμη φλόγα σας δεν χρειάζεται καν να είναι κάποιος που ερωτεύεστε (αν και συχνά είναι). “Αυτό το είδος σύνδεσης υψηλού επιπέδου, βασισμένη στην ψυχή, δεν έχει να κάνει με ρομαντισμό. Έχει να κάνει με την πνευματική ανάπτυξη”, λέει ο Vallejos. “Τους συναντάς και η ζωή σου απλά αλλάζει τελείως. Αρχίζεις να βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά. Σε ωθεί να θέλεις να ασχοληθείς με το θείο, να αλλάξεις συνείδηση ​​και να γίνεις ένα καλύτερο, γεμάτο ψυχή ον σε αυτήν την εμπειρία.” Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μια δίδυμη φλόγα μπορεί να είναι ένας ρομαντικός σύντροφος, ένας καλύτερος φίλος ή ένας μέντορας.

Αυτό το είδος σχέσης πηγαίνει αμφίδρομα, που σημαίνει ότι δεν είναι μονόδρομος πνευματικός δρόμος. Όταν συναντήσετε τη δίδυμη φλόγα σας, θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή σας και θα κάνετε το ίδιο πράγμα για αυτούς. Σύμφωνα με τον διαισθητικό ενεργειακό θεραπευτή Tasha Nassar, μια σχέση δίδυμης φλόγας μάς βοηθά να ενώσουμε το θεϊκό αρσενικό και θηλυκό μέσα μας (όλοι έχουμε αρσενικές και θηλυκές ενέργειες ανεξάρτητα από το φύλο μας) και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, από τα μεγαλύτερα δυνατά μας σημεία έως τις πιο εσωτερικές μας ανασφάλειες .

Ενώ τέτοιες σχέσεις είναι με άλλο άτομο, έχουν επίσης σκοπό να μας βοηθήσουν να εκτελέσουμε εσωτερική δουλειά και να εξελίξουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας. Ο Nassar λέει στο Allure ότι όταν αυτές οι ενέργειες έρχονται σε ένωση μεταξύ τους, γίνεσαι μια ανώτερη εκδοχή του αληθινού εαυτού σου και συνειδητοποιείς μια εκδοχή αγάπης διαφορετική από άλλους τύπους σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης για τον εαυτό σου.

Πώς ξέρετε πότε συναντάτε τη δίδυμη φλόγα σας;

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον και να νιώσατε ότι ήταν… γραφτό; Ίσως ο φίλος σας να σας βάλει σε ένα ραντεβού στα τυφλά, και όταν συναντήσετε αυτό το άτομο για πρώτη φορά έξω από το μπαρ, χτυπιέστε με ένα κύμα déjà vu. Ή, βρίσκεστε σε ένα πάρτι, κάνετε νέους φίλους και το άτομο που βρίσκεται δίπλα σας αρχίζει να λέει μια παιδική ιστορία τόσο παρόμοια με τις δικές σας εμπειρίες, που κυριολεκτικά σας προκαλεί ανατριχίλες. Ξέρετε, αμέσως, ότι αυτό το άτομο πρόκειται να γίνει ένα ουσιαστικό άτομο στη ζωή σας. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι σχέσεις δίδυμης φλόγας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να πείτε ότι οι τύποι ενέργειας σας είναι παρόμοιοι και ότι αυτή η συνάντηση είναι μοιραία. Ίσως ακόμη και να αισθάνεστε ότι έχετε ψυχικές ικανότητες και ήξερες ότι αυτή η συνάντηση έπρεπε να γίνει.

«Υπάρχει μια αίσθηση επιστροφής στο σπίτι», εξηγεί ο Vallejos. «Υπάρχει μια αίσθηση συγχώνευσης ενέργειας όπου δεν μπορείς πραγματικά να πεις πού ξεκινάς και πού τελειώνει». Επιπλέον, λέει ότι συχνά η δίδυμη φλόγα σας θα έχει βιώσει παρόμοιο παιδικό τραύμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιστορίες σας είναι ακριβώς οι ίδιες. μπορεί να έχετε βιώσει και οι δύο εγκατάλειψη, βία ή παραμέληση, αλλά με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Στην πραγματικότητα, οι διαφορές στο τραύμα σας θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε, να κατανοήσετε και να επεξεργαστείτε το δικό σας μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο. Ενώ μια δίδυμη φλόγα δεν είναι μια ψυχή χωρισμένη στα δύο, καθώς είμαστε ολόκληροι μόνοι μας, οι δίδυμες φλόγες (και η συγχρονικότητα που βιώνετε ως ζευγάρι) μπορούν να λειτουργήσουν ως αντανάκλαση.

Για να είμαι πολύ ειλικρινής, μπορεί να χωρίσετε με τη δίδυμη φλόγα σας, ανεξάρτητα από το ότι ο χωρισμός είναι ρομαντικός ή πλατωνικός, και θα πονέσει. Επειδή οι σχέσεις δίδυμης φλόγας είναι τόσο έντονες, ο χωρισμός είναι συνήθως εξίσου σκληροπυρηνικός. Μπορεί να περάσετε μια περίοδο πένθους και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να κλάψετε όσο θέλετε και να αφήσετε όλο τον πόνο να φύγει. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνεργαστείτε με έναν θεραπευτή για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε. Αλλά το ασήμι είναι ότι παρόλο που πονάει, όλα πάνε όπως τα σχεδίασαν.

«Οι περισσότερες από τις δίδυμες φλόγες που γνωρίζω δεν έχουν καταλήξει με τη δίδυμη φλόγα τους, αλλά έχουν καταλήξει σε μια αδελφή ψυχή υψηλού επιπέδου. Δεν νομίζω ότι οι δίδυμες φλόγες προορίζονται για μια σχέση ζωής. Πιστεύω ότι προορίζονται να είναι αυτός ο καταλύτης. Οδηγεί σε πληγές που μπορεί να κουβαλάμε από προηγούμενες ζωές ή προγονικά τραύματα, ή ακόμα και σε αυτή τη ζωή», εξηγεί ο Vallejos.

Σκεφτείτε τη δίδυμη φλόγα σας ως καταλύτη. Είναι εντάξει αν η σχέση τελειώσει, ακόμα κι αν είναι αρκετά επώδυνη λόγω του επιπέδου της έντασης. Η δίδυμη φλόγα σας δεν είναι κάποιος που πρέπει να περιμένετε, καθώς δεν συναντούν όλοι έναν σε αυτή τη ζωή. Αν τα βρείτε από μοίρα ή σύμπτωση, μην περιμένετε να είναι σύντροφος της ζωής σας ή να σας προσφέρουν αγάπη άνευ όρων. αυτό είναι άλλο είδος σχέσης. Η δίδυμη φλόγα σας μπορεί να αναδυθεί ξανά στη ζωή σας και θα μπορούσατε κάλλιστα να είστε φίλοι για μια ζωή. Αλλά όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις όπως ο γάμος, η αδελφή ψυχή σας είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό