16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τι δώρο να πάρεις σε κάποιον που τα έχει… όλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ερώτημα που ταλανίζει τους ανθρώπους καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι, «τι να δωρίσω στα αγαπημένα μου πρόσωπα;». Σε αυτό το ερώτημα κοντράρονται, από τη μία πλευρά ο σύγχρονος άνθρωπος που δείχνει να τα έχει όλα και από την άλλη η επιθυμία να αποφύγουμε να ξοδέψουμε χρήματα πάνω από τις δυνατότητές μας. Υπάρχουν, όμως, εναλλακτικές λύσεις πέρα από τις συνηθισμένες. Αν δυσκολεύεστε να αγοράσετε κάτι, μην αγοράσετε τίποτα. Αντ’ αυτού δημιουργήστε κάτι με το δικό σας γούστο και τη δική σας έμπνευση. Αυτά που έχουν σημασία είναι η σκέψη και ο χρόνος που αφιερώσατε για τους αγαπημένους σας.

Ένα από τα δώρα που προτιμούνται για πολλές περιστάσεις, είναι σπιτικές λιχουδιές όπως μπισκότα σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς και μια κάρτα που θα γράφει «με αγάπη». Φυσικά σε πρώτο πλάνο υπάρχουν πάντα τα πατροπαράδοτα μελομακάρανα και οι κουραμπιέδες, που είναι τα «must» γλυκά που προστάζει η εποχή. Υπάρχει καλύτερος τρόπος απόδειξης της αγάπης, από το να φτιάξετε ένα δώρο που θα έχει γλυκιά γεύση; Φροντίστε, βέβαια, πιο πριν να επιβεβαιώσετε ότι το εν λόγω άτομο δεν είναι σε προσπάθεια χάσιμου βάρους, γιατί πιθανότατα να εκφράσετε τα αντίθετα συναισθήματα από εκείνα που επιθυμείτε.

Ακόμα και αν δεν έχετε μεγάλες ικανότητες στη ζαχαροπλαστική και μόνο το γεγονός ότι προσπαθήσατε, θα είναι εντυπωσιακό. Αν κάτι (ή όλα) πάνε στραβά, απλώς καταγράψτε την προσπάθειά σας και εξιστορείστε την στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας. Θα είναι διασκεδαστική, ειδικά αν μαζί με την αποτυχήμενη έκδοση κρατάτε κάτι πραγματικά λαχταριστό.

Σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία, αν στο πρόσωπο που έχετε στο μυαλό σας αρέσουν τα σταυρόλεξα ή τα κουίζ, γιατί να μην του φτιάξετε ένα; Σκεφτείτε τυχόν ιδιορρυθμίες, αναμνήσεις ή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και στη συνέχεια μετατρέψτε τα σε ερωτήσεις και απαντήσεις. Μπορείτε σε αυτό να συμπεριλάβετε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και τύπου «σωστό ή λάθος», αλλά και κάποιες που βασίζονται σε υποθετικά σενάρια. Αν τυχόν ξεμείνετε από ιδέες, το ιστορικό αναζήτησης στο διαδίκτυο μπορεί να σας προσφέρει μια μοναδική έμπνευση. Σε τι ακριβώς θα αναφέρονται τα κουίζ αυτά και το πόσο «πικάντικες» μπορούν να γίνουν οι ερωτήσεις, εξαρτάται από το είδος της σχέση σας με το άτομο που σας ενδιαφέρει.

Φωτό: Olesia 🇺🇦 Buyar / Unsplash
Αναρωτηθείτε, ρωτήστε, ερευνήστε

Αναρωτηθείτε για τα ενδιαφέροντά του, την αγαπημένη του μουσική, το φαγητό ή τις ταινίες και τα βιβλία που του αρέσουν περισσότερο. Ό,τι κι αν είναι αυτό, συντάξτε μια λίστα με την προτεινόμενη «βιβλιογραφία». Προσαρμόστε τα γούστα του στην ανάγνωση, ακρόαση, θέαση ή τα εστιατόρια, που του ταιριάζουν. Αν πάλι έχετε περιορισμένες γνώσεις, πάρτε συμβουλές από κοινούς φίλους ή μέλη της οικογένειάς του που πιθανότατα θα γνωρίζουν πιο πολλά. Όσο περισσότερες είναι οι λεπτομέρειες που θα συλλέξετε τόσο το καλύτερο για εσάς και να θυμάστε ότι το άτομο δεν έχει καμία υποχρέωση να ακούσει, να φάει, να δει ή να διαβάσει οποιαδήποτε από τις προτάσεις σας. Η σκέψη είναι αυτή που μετράει, η έρευνα και η πρόθεση να το ικανοποιήσετε.

Μια σειρά από κοινές φωτογραφίες ή ένα εξατομικευμένο βίντεο από στιγμές που έχουν σημαδέψει το 2023 εκείνου ή εκείνης που σας ενδιαφέρει είναι μια ακόμα επιλογή. Θα μπορούσατε να ανακαλύψετε μία εικόνα από κάθε έτος της σχέσης ή της γνωριμίας σας και να τις συνοδεύσετε με μερικά «ζεστά» λόγια. Αν προτιμάτε το χιούμορ από το συναίσθημα, αφαιρέστε τα κεφάλια από τις φωτογραφίες και στη θέση τους τοποθετείστε φιγούρες δημόσιων προσώπων ή κοινών γνωστών σας. Προσωποποιήσετε ένα μπουκάλι, μία κούπα ή μία μπλούζα, με μια εικόνα, επιγραφή, με το δικό τους ή το δικό σας χαμογελαστό πρόσωπο.

Υπάρχει κάτι τρυφερό όταν διαλέγουμε και δημιουργούμε μόνοι μας ένα μπουκέτο λουλούδια σε σύγκριση με την αγορά του από το ανθοπωλείο. Πηγαίνετε μια βόλτα και συγκεντρώστε τα φυτά που βρήκατε και επιλέξατε με το δικό σας γούστο. Όπως και στην περίπτωση του γλυκού, αν καταλήξει σε… καταστροφή θα έχετε και πάλι ένα δώρο: την ιστορία της ευγενούς, αν και αποτυχημένης, προσπάθειάς σας.

Υπάρχουν άνθρωποι που θα προτιμήσουν ένα πιο «παραδοσιακό δώρο», θα νιώσουν περισσότερο ή λιγότερο αγαπητοί με βάση τα χρήματα που θα έχουν δαπανηθεί γι’ αυτούς, ακόμη και αν «τα έχουν όλα». Άλλοι πάλι, θα εκτιμήσουν ένα δώρο που έχει κοστίσει σε χρόνο, εξίσου, με εκείνο που έχει κοστίσει σε χρήμα.

Σε κάθε περίπτωση, όσο καλύτερα γνωρίζετε κάποιον τόσο λιγότερο κινδυνεύετε να του χαρίσετε κάτι έξω από το «κουτί». Στο χέρι σας είναι να κάνετε τους ανθρώπους γύρω σας να αντιληφθούν ότι είναι μοναδικοί, ότι τους έχετε πάντα στο μυαλό σας ή ότι εσείς έχετε χάσει το… δικό σας, με το δώρο που τους προσφέρατε. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό