16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τι γνώμη έχουν κορυφαίοι προπονητές για την αποχώρηση του Κλοπ από τη Λίβερπουλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ από τον πάγκο της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν. Άπαντες αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο Γερμανός τεχνικός αποφάσισε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των «ρεντς». Πέραν των φίλων της ομάδας, το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ παραχώρησε δηλώσεις και εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του με την απόφαση που πήρε ο Κλοπ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το γεγονός ότι αποχωρεί από την Premier League δεν θα κάνει καλό στο πρωτάθλημα. 

«Δεν είναι καλό για την Premier League ότι φεύγει. Άφησε εποχή, έχτισε το σύλλογο και τον έφερε πίσω εκεί που ανήκει. Του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό, έκανε εκπληκτική δουλειά».

«Μπορώ να κατανοήσω αυτό που είπε, ότι έχει ξεμείνει από ενέργεια. Εννέα χρόνια είναι μεγάλο διάστημα και σε αυτή την περίοδο κατάφερε να πετύχει στόχους. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην Premier League σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της ομάδας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», είπε ο Ολλανδός τεχνικός.

Για την απόφαση του Κλοπ μίλησε και ο τεχνικός της Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος τόνισε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Γερμανό.

«Ήταν έκπληξη. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Γιούργκεν, μεγάλο θαυμασμό από πριν πάει στη Λίβερπουλ και στα χρόνια που έχει περάσει εκεί έγινε ακόμη μεγαλύτερος για το τι έχει πετύχει και το πως το πέτυχε».

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, προπονητής της Μπράιτον τον χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου, ενώ, εξήγησε ότι καταλαβαίνει γιατί πήρε μια τέτοια απόφαση.

«Πρέπει κάθε μέρα να πιέζεσαι. Πρέπει να κρατάς τον χαρακτήρα του να βελτιώνεσαι καθημερινά. Δεν μπορείς να σταματάς την βελτίωση σου και το διάβασμα των παιχνιδιών. Αν δεν δουλεύεις με τον σωστό τρόπο χάνεις τα πάντα. Τον συμπαθώ λόγω της ενέργεια του, του χαρακτήρα του. Είναι εξαιρετικός».

O Τόμας Τούχελ αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στον Κλοπ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει πρώτα να το… χωνέψει.

«Πρέπει πρώτα να το χωνέψω, δεν μπορώ να πω κάτι αυτήν την στιγμή. Ο Κλοπ είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου, πάντα κατάφερνε να επηρεάσει τους συλλόγους στους οποίους δούλευε».

Θέση πήρε και ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος επίσης έμεινε έκπληκτος, αλλά εξήγησε ότι λόγω του πόσο καιρό είναι ο Κλοπ στην ομάδα, μπορεί να έχασε το κίνητρο του.

«Είναι μεγάλη έκπληξη. Το να δουλεύεις στην ίδια ομάδα και με τους ίδιους παίκτες για αρκετό καιρό σου μειώνει λίγο το κίνητρο. Κάνει φανταστική δουλειά στην Λίβερπουλ».

Ο τεχνικός της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου είναι ένας ακόμη προπονητής που μίλησε για την αιφνιδιαστική κίνηση του Κλοπ να αποχωρήσει από τον πάγκο της Λίβερπουλ. Ο Ελληνοαυστραλός εξέφρασε την έκπληξη του και τόνισε ότι πρόκειται για έναν κορυφαίο και ξεχωριστό προπονητή.

«Αιφνιδιάστηκα όπως ο καθένας μας, είναι κορυφαίος προπονητής, η Λίβερπουλ πετάει αυτή τη στιγμή. Καταλαβαίνω πόσα πράγματα είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του όντας σε αυτή τη θέση για τόσο μεγάλο διάστημα.

Πιθανότατα ανήκει στην κατηγορία των μοναδικών προπονητών, είναι ένας ξεχωριστός προπονητής, παγκόσμιας κλάσης. Όταν το κάνεις αυτό για μία ομάδα για τόσο πολύ καιρό, αυτό είναι μοναδικότητα. Το να φτιάχνεις συνεχώς ομάδες. Απόλυτα κατανοητή η απόφασή του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό