22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τι απαντά για τις φωτό με «τζιχαντιστές» με κάρτες ασύλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με «τζιχαντιστές» που φωτογραφήθηκαν με κάρτες ασύλου, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνουν ότι η χορήγηση ασύλου σε έναν αιτούντα θέτει ως απαράβατο όρο την καθαρή σήμανση και χαρτογράφησή του. Με άλλα λόγια, όπως εξηγούν, η χορήγηση ασύλου προϋποθέτει ότι δεν υπάρχουν εκδοθέντα από τις αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας διωκτικά μέτρα, διεθνή εντάλματα σύλληψης, ερυθρά αγγελία ή σειρά άλλων στοιχείων. Μόνον τότε ο υπάλληλος της υπηρεσίας Ασύλου νομιμοποιείται και δύναται να υπεισέλθει στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης.

Οι ίδιες πήγες επισημαίνουν, άλλωστε, ότι το γεγονός ότι κάποιοι φωτογραφήθηκαν με κάρτες ασύλου ή και ταξιδιωτικά έγγραφα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και οι νόμιμοι κάτοχοι αυτών.

Όπως σημειώνουν, αφενός, τα έγγραφα αυτά μπορεί να είναι προϊόν πλαστογραφίας ή παραποίησης, αφετέρου, τα έγγραφα δύναται να είναι γνήσια, αλλά οι πραγματικοί κάτοχοί τους να τα έχουν απωλέσει ή πωλήσει σε δίκτυα λαθροδιακίνησης, όπως πάμπολλες φορές έχει αποδειχτεί στο παρελθόν κατά την εξιχνίαση τέτοιων δικτύων.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές σήμανε συναγερμός για τις φωτογραφίες από δύο άνδρες, οι οποίοι εικάζεται πως είναι «τζιχαντιστές» και οι οποίοι έχουν πάρει κάρτα ασύλου στην Ελλάδα, ενώ διαθέτουν και ελληνικό διαβατήριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό