18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τι ανέφεραν η Σ. Βούλτεψη και ο Κ. Ζαχαριάδης στο Naftemporiki TV

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκπομπή Politics του Naftemporiki TV μίλησαν το πρωί της Τετάρτης η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφίας Βούλτεψη και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Ζαχαριάδης.

Η κ. Βούλτεψη αρχικώς σχολίασε πως «έχουμε καταλάβει όλοι τι περίπου έχει συμβεί, ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Οικονόμου έχει με μεγάλη ειλικρίνεια περιγράψει ποιο ήταν το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του και όλοι μας νιώθουμε ότι δεν γίνεται κάθε φορά που γίνεται κάτι να χάνουμε και από έναν άνθρωπο». Στη συνέχεια η κ. Βούλτεψη ανέφερε πως «εδώ προφανώς στον τομέα της πρόληψης αυτής της εγκληματικής ενέργειας και της εισόδου στην χώρα ενός τάγματος εφόδου εντοπίζεται πρόβλημα, ήδη έχουν ληφθεί κάποια μέτρα αναφορικά με αμέλειες και ολιγωρίες και αμέσως μετά υπήρξαν πολλές συλλήψεις οι οποίες συνεχίζονται». Τέλος η κ. Βούλτεψη υποστήριξε πως «η μη αξιοποίηση των πληροφοριών είναι κάτι το συγκλονιστικό, οι πληροφορίες είναι πολύτιμες όσο και το οξυγόνο, εδώ υπάρχει ένα δραματικό κενό, το κράτος είμαστε εμείς οι δημόσιοι λειτουργοί του, υπάρχει ζήτημα χωρίς αμφιβολία, πάντα υπάρχει μια πολιτική ευθύνη, όμως εδώ είναι τόσο ξεκάθαρο, οι αρμόδιοι πρέπει να πράττουν αυτό που τους λέει το καθήκον τους, είμαι βέβαιη πως θα γίνει αυτό που πρέπει και θα αποδοθούν ευθύνες και θα βρεθεί λύση για το πρόβλημα της μη αξιοποίησης πληροφοριών, έχουμε νομοθεσία, έχουν αυστηροποιηθεί τα πάντα».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης αρχικώς ανέφερε πως «ένα αυτονόητο δικαίωμα, η πρόσβαση στην ψυχαγωγία, στο γήπεδο, θέτει σε κίνδυνο την ζωή των ανθρώπων. Πώς έρχονται αυτοί οι άνθρωποι, μπαίνουν από τα σύνορα και δεν τους σταμάτησαν πουθενά;». Στη συνέχεια ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε πως «εδώ υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες είναι τελείως συγκεκριμένες, υπάρχουν υπηρεσιακές ευθύνες οι οποίες αρχίζουν να αποδίδονται όμως υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, όλα παίζουν ρόλο αλλά χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου, μπορεί ο υπουργός να μην είναι ενήμερος; Εάν είναι ενήμερος έχει την αντικειμενική ευθύνη, είναι πολιτικός προϊστάμενος». Τέλος ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε πως «υπήρξαν εγκληματικές παραλείψεις, πρέπει να δούμε όμως ποιοι είναι και αυτοί οι χουλιγκανικοί σύνδεσμοι, κάποιοι από αυτούς είναι συνδεδεμένοι και με ναζιστικές ομάδες, αυτά πρέπει να τα δούμε και να τα αναλύσουμε, αυτά με την άνοδο της ακροδεξιάς τα αντιμετωπίζουμε και στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό