21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τι αλλάζει σε στρατιωτικές μονάδες και Πολεμική Αεροπορία

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τη νέα στρατηγική της χώρας για την εθνική ασφάλεια μίλησε χθες ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας  σε ομιλία του στην επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Η μεγάλη μεταρρύθμιση «2030» στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μεταξύ άλλων ο υπουργός τόνισε ότι για να επιβιώσει η χώρα σε έναν κόσμο που δεν αλλάζει για το καλύτερο είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε μια βαθιά, μεγάλη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις, τη μεταρρύθμιση «2030» όπως ονομάζεται. 

Όπως είπε δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας με 3 διαφορετικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η δομή και τα εξοπλιστικά. Θα πάψουμε να έχουμε μονάδες πληρότητας στο 30% και θα οδηγηθούμε σε νέα σχήματα πλήρους παρουσίας.

Θα δημιουργήσουμε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα στερεωθεί πάνω στα μεγάλα βήματα που ήδη έχουν γίνει, αλλά θα εκσυγχρονίσει όλο μας το οπλοστάσιο. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία τόνισε ότι πρέπει να περάσουμε σε μια νέα εποχή, να εκσυγχρονίσουμε τα πάντα, καθώς είναι πρόκληση να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας. Θα πάμε λοιπόν σε τρεις βασικούς τύπους, στο F-16 Viper, στα Rafale και σε λίγα χρόνια το πιο σύγχρονο αεροπλάνο που πετάει στους δυτικούς ουρανούς, στο F-35. Σε αυτό το σημείο ο υπουργός τόνισε ότι θα αποσυρθούν ιστορικά αεροπλάνα με πρώτο τον άλλον μήνα, το F-4.

Ο κ,. Δένδιας στη συνέχεια προανήγγειλε ότι θα πάμε σε δικές μας προηγμένες παραγωγές πολλαπλασιαστών ισχύων, drones, antidrones, αυτονόμως κινούμενα στη θάλασσα, κάτω από τη θάλασσα, στη στεριά. 

Αλλαγές σε θητεία και στήριξη στα επαγγελματικά στελέχη

Αναφερόμενος στο στελεχιακό μας δυναμικό προανήγγειλε την αλλαγή από τη “Θητεία-Αγγαρεία” θα πάμε στη Θητεία-Ευκαιρία και ο κάθε οπλίτης μας θα έχει ψηφιακές δεξιότητες. Πρόσθεσε δε το μεγάλο ενδιαφέρον για τα επαγγελματικά στελέχη εστιάζοντας στη βελτίωση του διαγράμματος της καριέρας τους με εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.

«Η ΝΔ πάντα δίπλα στους ευάλωτους, υπέρ της εθνικής ομοψυχίας»

Αναφερόμενος στην ΝΔ, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι «είμαστε ένα κόμμα που έχει κάθετη σχέση με την κοινωνία και τους φορείς της, με όλες τις κοινωνικές ομάδες, με όλες τις επαγγελματικές ομάδες, αλλά κυρίως, πάντα διαχρονικά, με τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, με τους εργαζόμενους, με τους αγρότες με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες».

Ακόμη, τόνισε ότι «ήμασταν, είμαστε και θα μείνουμε πάντα το κόμμα που στέκεται δίπλα στον αδύναμο, στον ευάλωτο, στον χαμηλόμισθο, στον χαμηλοσυνταξιούχο, στον άνεργο, διότι έχουμε βαθιά συνείδηση ότι είμαστε το λαϊκό κόμμα, το αληθινά λαϊκό κόμμα αυτό είναι το γενετικό υλικό και αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξής μας».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «πιστεύουμε σε μία φιλελεύθερη κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά συγχρόνως προτάξαμε και προτάσσουμε την εθνική ενότητα και την εθνική ομοψυχία, προτάσσουμε την δύναμη της αλήθειας, των επιχειρημάτων, της μετριοπάθειας».

«Εμείς» συνέχισε, «δεν είμαστε το κόμμα των φανατισμένων, δεν είμαστε το κόμμα των κραυγών», προσθέτοντας: «Άλλωστε πάντα να το ξέρετε όταν έχεις δίκιο δεν το κραυγάζεις, διότι στην βοή χάνεται το επιχείρημα. Εμείς θέλουμε να ακούγεται το επιχείρημα, γιατί ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο, είμαστε το κόμμα που πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει στη χορεία των προηγμένων δυτικών χωρών, αυτό επιδιώκουμε και για αυτό αγωνιζόμαστε».

«Δεν παριστάνουμε, προς Θεού, ότι δεν έχουμε κάνει λάθη. Αλλά εκεί που πραγματικά κρινόταν το μέλλον της χώρας η Νέα Δημοκρατία πήρε πάντοτε τη σωστή απόφαση».

«Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, το αποδείξαμε πρόσφατα» και πρόσθεσε: «Ποιος θα έλεγε ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε τη διοίκηση της επιχείρησης ‘Ασπίδες’ της μεγαλύτερης στρατιωτικής επιχείρησης που έχει ποτέ αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το σημαντικό διακύβευμα των ευρωεκλογών

Τονίζοντας τη σημασία των ευρωεκλογών ο κ. Δένδιας επισήμανε τα εξής: «Οι ευρωεκλογές δεν είναι μία αδιάφορη διαδικασία. Διεξάγεται μια μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας, της διαχείρισης που προσβλέπει σε ένα καλύτερο μέλλον για τον Ευρωπαίο πολίτη και από την άλλη μεριά σαν ένα φουσκωμένο κύμα έρχονται οι δυνάμεις του λαϊκισμού, οι δυνάμεις των εύκολων υποσχέσεων, των ψευδεπίγραφων διλημμάτων. Ιστορικά η ΝΔ ανήκει στις δυνάμεις της προόδου και της υπευθυνότητας. Θέλουμε να πείσουμε την ελληνική κοινωνία, να πετύχουμε και να έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό