23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τιτάνια μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες από την παλαιά εθνική οδό προς τα διυλιστήρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορυφώνεται η μάχη με τη φωτιά στο Λουτράκι, όπου έχει σημάνει νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική για να μην περάσουν οι φλόγες από την παλαιά εθνική οδό προς τα διυλιστήρια της περιοχής.

Η φωτιά στο Λουτράκι μαίνεται, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο με κατεύθυνση προς την Κόρινθο.

Στην περιοχή σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ νωρίτερα διακόπηκε και η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Λουτράκι.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ολυμπία Οδός η οποία αναφέρει πως «με εντολή της Τροχαίας, για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

«Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς»

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Για την κατάσβεση της φωτιάς επί τόπου βρίσκονται 135 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Στην περιοχή επίσης επιχειρούν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» 11 ατόμων.

Διακοπή των δρομολογίων του Προαστιακού

Εξαιτίας της φωτιάς στο Λουτράκι που μαίνεται ανεξέλεγκτη διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Κιάτο.

«Διακοπή κυκλοφορίας, με εντολή της αστυνομίας, του Προαστιακού προς το Κιάτο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Αγίων Θεοδώρων», αναφέρει η Hellenic Train.

Δείτε στο liveblog του newsit.gr όλες τις εξελίξεις γύρω από τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό