20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τιμητικό βραβείο στον σκύλο που ανακάλυψε τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Ειδήσεις Ελλάδα

Την καθοριστικής σημασίας συμβολή των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών στις έρευνες εντοπισμού της σορού του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου, εξαίρει η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της Εταιρείας αναρτήθηκε ανακοίνωση στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Βελγικό Ποιμενικό της Ομάδας Anubis K9P που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη».

«Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ήμερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες» προστίθεται δε.

«Η Ελληνική Φιλοζωϊκή θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον εκπαιδευτή του και την εθελοντική ομάδα του» συμπληρώνεται.

Η φιλοζωϊκή ομάδα εκφράζει τα συγχαρητήριά της για τις προσπάθειες και των τριών συνολικά σκύλων που συμμετείχαν στις έρευνες ενώ συλλυπάται την οικογένεια του άτυχου θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός που αποδίδεται στον Μπάμπη Κούτσικο, ανασύρθηκε από βαλτώδη περιοχή σε προχωρημένη σήψη. Οι εμπειρογνώμονες δεν κατάφεραν εκ πρώτης όψεως να διευκρινήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άτυχος 31χρονος έχασε τη ζωή του.

Ταυτόχρονα, ύστερα από την απολογία του, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο 50χρονος κρεοπώλης ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 31χρονου. Ο ίδιος κατά την απολογία του αρνήθηκε κάθε κατηγορία και επέμεινε ότι δεν έχει σκοτώσει τον Μπάμπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό