20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Της έκανε… ξανά ζημιά ένα πέναλτι και η ΑΕΚ ελπίζει σε «δώρο» της Μαρσέιγ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό ματς, όμως το έκτο πέναλτι εις βάρος της σε οκτώ αναμετρήσεις έμελλε να δώσει τη νίκη στη Μαρσέιγ με 1-0 και να αφήσει την «Ένωση» εκτός συνέχειας Europa League.

Η προσπάθεια ήταν εξαιρετική, όμως η ΑΕΚ «πλήρωσε» το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο που υπήρχε οριακά… μόνη της γήπεδο και ηττήθηκε με 1-0 στην OPAP Arena από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 55ο λεπτό.

Τώρα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα χρειάζεται την Μαρσέιγ να μην χάσει από τον Άγιαξ, ώστε να παραμείνει στην 3η θέση της βαθμολογίας και να πάει να παίξει έναν «τελικό» κόντρα στον «Αίαντα» στο Άμστερνταμ, για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία.

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε λίγο… νωθρά το παιχνίδι και χρειάστηκε την επέμβαση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς στο 2ο μόλις λεπτό σε σουτ του Έβαν Φέργκιουσον για να μην βρεθεί πίσω στο σκορ.

Η «Ένωση» αφού την… γλύτωσε και δεν πέτυχε αυτογκόλ με τον Ντομαγκόι Βίντα, κατάφερε να πάρε τα ηνία του ματς και να φτάσει κοντά στο γκολ με τον Ορμπελίν Πινέδα σε δύο φάσεις (13′, 18′).

Στο 22′ ήρθε η σειρά του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να απειλήσει την εστία του Μπαρτ Βερμπρούγκεν, όμως το διαγώνιο σουτ του Σέρβου πέρασε άουτ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε πατήσει το… γκάζι και ανάγκασε τον Βέλγο τερματοφύλακα σε μία εντυπωσιακή επέμβαση στο 29′ σε προσπάθεια του Στίβεν Τσούμπερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και πλησίασαν σε αυτό στο 42′. Μετά από τρομερή ενέργεια του Τσούμπερ, ο Ελβετός σημάδεψε το δοκάρι και ο Γκατσίνοβιτς στην επαναφορά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τα σουτ 14-4 υπέρ της ΑΕΚ!

2ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ έπιασε την Μπράιτον από τον… λαιμό και με την αρχή του δευτέρου 45λεπτου. Σε μία υπέροχα αναπτυγμένη επίθεση, ο Πέτρος Μάνταλος γύρισε την μπάλα για τον Πινέδα και ο Βαρμπρούγκεν χρειάστηκε να επέμβει εκ νέου (52′).

Ωστόσο, η ροή του αγώνα άλλαξε στο 56ο λεπτό. Ο Ζοάο Πέδρο κόντρα στη ροή του ματς κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Σιμάνσκι και ευστόχησε από τα «11» βήματα για το 1-0 της Μπράιτον!

Η ΑΕΚ προτού καλά καλά μπορέσει να… συνέλθει, έμεινε με 10 παίκτες έπειτα από αποβολή του Γκατσίνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα (66′).

Ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές και ο Σέρχιο Αραούχο, ένας εκ των τριών που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, τροφοδότησε φανταστικά τον Πινέδα, όμως το σουτ του Μεξικανού κατέληξε λίγο άουτ. (75′) και το 1-0 υπέρ της Μπράιτον παρέμεινε μέχρι τέλους.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Πισάρο), Μάνταλος (72′ Αραούχο), Άμπραμπατ (72′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (72′ Πόνσε).

Μπράιτον (Ρ. Ντε Τζέρμπι): Βερμπρούγκεν, Φέλτμαν, Ντανκ, Ίγκορ, Χίνσελγουντ, Γκρος, Γκίλμορ (87′ Μπαλέμπα), Μιτόμα (69′ Νταχούντ), Φέργκιουσον (87′ Ντούφους), Αντινγκρά, Ζοάο Πέδρο (77′ Μίλνερ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό