22.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Την 1η του Αυγούστου τα ανανεωμένα Skoda Scala και Kamiq

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρόγραμμα της Skoda για το 2023 είναι ιδιαίτερα πλήρες αφού η εταιρία του ομίλου Volkswagen σχεδιάζει να λανσάρει όχι μόνο τα ολοκαίνουρια Superb και Kodiaq αλλά όπως όλα δείχνουν και τα ανανεωμένα Scala και Kamiq. Τα δύο μοντέλα παρουσιάστηκαν με διαφορά λίγων μηνών (Δεκέμβριος του ’18 το Scala και Φεβρουάριος του ’19 το Kamiq) οπότε αμφότερα έχουν ανάγκη ένα μικρό ή εκτεταμένο φρεσκάρισμα ώστε να παραμείνουν στην αγορά για μερικά χρόνια ακόμα και να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους και αυτό ακριβώς κάνει η Skoda που ανακοίνωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα λάβει χώρα η διπλή πρεμιέρα αφού τόσο το μικρό hatchback όσο και το μικρό crossover θα παρουσιαστούν επίσημα την 1η του Αυγούστου.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση, η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα και μία σειρά σκίτσων που μας δίνουν μία καλή ιδέα για τις αλλαγές που περιμένουμε να δούμε. Αλλαγές όπως τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, τα νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος και η αντικατάσταση του λογότυπου στην πίσω πόρτα με την ονομασία της εταιρίας. Κλασικά facelifts λοιπόν. Στο εσωτερικό από την άλλη, δεν περιμένουμε θεαματικές αλλαγές καθώς ο όποιος ανασχεδιασμός θα έχει ως επιρροή το Fabia αλλά ας είμαστε λίγο υπομονετικοί για το ενδεχόμενο να δημοσιεύσει η Skoda από σήμερα μέχρι την 1η του Αυγούστου κάποιο επιπλέον σκίτσο που να δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

Ίσως να έχει περισσότερο ενδιαφέρον να δούμε αν και τι θέλει να κάνει η εταιρία όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα με τα οποία θα είναι διαθέσιμα τα Scala και Kamiq. Σίγουρα η γνωστή και μη εξαιρετέα γκάμα κινητήρων βενζίνης 1.0 και 1.5 λίτρων θα παραμείνουν στην γκάμα αλλά άγνωστο παραμένει ακόμα αν η Skoda θα ακολουθήσει την τάση που επικρατεί στους κατασκευαστές σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι μικροί πετρελαιοκινητήρες ή αν θα επιλέξει να συνεχίσει να προσφέρει τους TDI στην ευρωπαϊκή αγορά. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να θυμίσουμε ότι το Skoda Kamiq ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις μετά την Octavia το 2022 με 96.300 αυτοκίνητα ενώ το Scala, παρά την σμίκρυνση του segment του, είχε αξιοπρεπείς επιδόσεις με 39.500 πωλήσεις.

Όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για τα facelifts των Skoda Scala και Skoda Kamiq θα τις έχουμε σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες, οπότε και είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο τους για να πάρουν σειρά το φθινόπωρο οι επόμενες γενιές των Skoda Superb και Skoda Kodiaq. Και από εκεί και πέρα, ολομέτωπη επίθεση μέχρι το 2026 με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό