18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Την Τετάρτη (17/01) η συνεδρίαση που μπορεί να αλλάξει τη χρονομέτρηση των αγώνων και να φέρει τα πάνω κάτω στο ποδόσφαιρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συνάντηση του IFAB την Τετάρτη στο Λονδίνο θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η αλλαγή στον τρόπο χρονομέτρησης των αγώνων ποδοσφαίρου. Οι τρεις προτάσεις και αυτή που αναμένεται να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τα πάντα.

Την Τετάρτη στο “Γουέμπλεϊ” θα κριθεί σε μεγάλο μέρος το μέλλον του ποδοσφαίρου, έστω κι αν δεν διεξάγεται κάποιος αγώνας. Στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο business meeting του IFAB, του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαίρου, δηλαδή του φορέα που είναι αρμόδιος για τους κανονισμούς του αθλήματος.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται οι απολογισμοί των αλλαγών στους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ το καλοκαίρι, διευκρινίσεις για επικείμενες αλλαγές που αφορούν το οφσάιντ και ορισμένους άλλους κανονισμούς που αφορούν τη σεζόν 2023-2024 και συζήτηση επί προτάσεων που έχουν τεθεί στο τραπέζι.

Μία εξ αυτών αφορά το σύστημα VAR, κάποιος άλλος μια τροποποίηση στους κανονισμούς του οφσάιντ, το θέμα της διάσεισης και των χτυπημάτων στο κεφάλι βρίσκεται πάντα στην ατζέντα, ωστόσο ένα θέμα μοιάζει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα.

“Πιθανά μέτρα για την αύξηση του καθαρού αγωνιστικού χρόνου/μείωσης της καθυστέρησης των αγώνων”, αναφέρει το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρουν οι Times, το IFAB θα συζητήσει τις τρεις επιλογές που υπάρχουν. Η μία είναι να διατηρηθεί το υπάρχον πλαίσιο και να επιχειρηθεί να βελτιωθεί.

Η δεύτερη επιλογή έχει να κάνει με τον τρόπο που αποπειράθηκε ο αρχιδιαιτητής της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, να λύσει το πρόβλημα στο πρόσφατο Μουντιάλ. Η διοργάνωση του Κατάρ και δη οι αγώνες των ομίλων σημαδεύτηκαν από προσπάθειες των διαιτητών να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο κρατώντας ακόμα περισσότερες καθυστερήσεις, με συνέπεια να υπάρχουν αγώνες με διψήφιες καθυστερήσεις σε κάθε ημίχρονο.

Η τρίτη επιλογή μοιάζει κι η πιο ρηξικέλευθη, αν και δεν είναι καινούργια. Πρόκειται για πρόταση που έφερε στο τραπέζι ο πρώην αντιπρόεδρος της Άρσεναλ, εκπρόσωπος της FA και της Premier League, Ντέιβιντ Ντιν, και σύμφωνα με την οποία το χρονόμετρο θα σταματά και θα αρχίζει όταν διακόπτεται για συγκεκριμένους λόγους η ροή του παιχνιδιού.

“Δεν λέω ότι το ρολόι πρέπει να σταματά κάθε φορά που η μπάλα βγαίνει έξω, αλλά για τα συμβάντα που προκαλούν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις: πανηγυρισμούς, αλλαγές, πέναλτι, τραυματισμούς και VAR”, εξήγησε στους Times.

Το IFAB αναμένεται να ψηλαφήσει το ζήτημα την Τετάρτη και αναλόγως την έκβαση να συζητήσει εκ νέου το θέμα στην 137η ετήσια γενική συνέλευση.

Αν αποφασιστεί να αρχίσει ο πειραματισμός σχετικά με την τρίτη επιλογή, της διακοπής του χρόνου, τότε θα χρειαστεί μίνιμουμ δύο χρόνια δοκιμών μέχρι να κριθεί η νέα μέθοδος χρονομέτρησης και εφόσον είναι επιτυχημένη, να ψηφιστεί η εφαρμογή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό