21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Την Κύπρο επισκέπτονται και οι υπουργοί Δένδιας, Παναγιωτόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Με προκλητικές δηλώσεις και εργαλειοποίηση του Κυπριακού σφραγίστηκε η πρώτη ημέρα της επίσκεψής του Τούρκου προέδρου στα Κατεχόμενα η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.

«Ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων. Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενώ προχωρά και σε κινήσεις που έχουν έντονο συμβολικό μήνυμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ενώ αύριο στο νησί μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (που σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ).

Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα επτά χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Έτσι, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στον καθεδρικό ναό του Απ. Βαρνάβα.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό