31 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του Renault Rafale

Ειδήσεις Ελλάδα

Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, 18 Ιουνίου, στο περιθώριο της 54ης αεροπορικής έκθεσης του Παρισιού στο Le Bourget, η Renault θα παρουσιάσει το Rafale, το νέο της μεγάλο coupe SUV, που θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της γαλλικής εταιρίας.

Το όνομα του μοντέλου είναι εμπνευσμένο από το διάσημο παρελθόν της Renault στον αέρα, καθώς στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχε σύνδεση μεταξύ της εταιρίας και της αεροπορίας. Εκείνη την εποχή, η Renault ήταν ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα, καθώς και για τρένα και αεροπλάνα.

Το 1933, η Renault ανέλαβε την Caudron, έναν άλλο κατασκευαστή, και ίδρυσε την Caudron-Renault. Όλα τα αεροπλάνα πήραν το όνομά τους από έναν αξιοσημείωτο άνεμο. Αντίστοιχα, το C460, ένα αγωνιστικό μονοθέσιο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε για να σπάει ρεκόρ, μετονομάστηκε σε Rafale το 1934.

Γυρνώντας στο αυτοκίνητο, με το Rafale η γαλλική εταιρία ολοκληρώνει τη γκάμα της, και κάτω από το καπό θα διαθέτει τους υβριδικούς E-Tech κινητήρες. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD και τοποθετείται στην κατηγορία D, μαζί με το Austral και το νέο Espace, με το μήκος του να πλησιάζει τα 5 μέτρα,

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό